nr.1 foodmagazine

geroosterde maïs met limoenyoghurt, pancetta en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Geroosterde maïs met limoenyoghurt, pancetta en geitenkaas2
aantal 4 | bijgerecht, hoofdgerecht, simpel en snel | familietijd, feestelijk, zomer | | glutenvrij
Zin in lekker zomers streetfood, maar dan thuis? Ga voor deze geroosterde maïs met limoenyoghurt, pancetta en geitenkaas van Janneke Philippi. Door het roosteren krijgt de maïs een extra volle smaak. Hap lekker af!
kooktijd20 minuten
oven30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 2 el olijfolie
  • 100 g pancettablokjes
  • 1 limoen
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 tomaten
  • 2 el hazelnoten
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 1 takje munt
  • chiliflakes naar smaak

instructies

  • Verwarm de oven voor op 230ºC. Bestrijk de maïskolf rondom met de olijfolie en leg op de bakplaat. Rooster de maïs bovenin de voorverwarmde oven in ± 30 min. bruin en gaar. Keer ze halverwege.
  • Bak intussen in een koekenpan zonder extra olie de pancettablokjes in 4 min. knapperig uit. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de vrucht. Meng limoenrasp en -sap naar smaak door de yoghurt.
  • Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in blokjes van 3-4 mm. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Verkruimel de geitenkaas. Hak de muntblaadjes fijn.
  • Leg de maïskolven op 4 borden. Top ze met wat limoenyoghurt, de pancettablokjes, de tomaat en de geitenkaas. Bestrooi met de hazelnoten, de munt en chiliflakes naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 415kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 24g
auteur: Janneke Philippi

TIPS

TIP: Lekker met geroosterde aardappelpartjes
VEGAN TIP: vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt en de feta door vegan feta

SNEL, SNELLER, SNELST

Sneller Grill de maïs op de bbq of in de grillpan in ± 10 min. gaar en bruin. Keer regelmatig.
Snelst Kook voor een nog sneller resultaat eerst de maïs in ruim gezouten water ± 3 min. Gril ze onder de ovengrill, of op de bbq snel in een paar min. aan alle kanten bruin.

Meer lekkers in delicious. magazine

Komt dit gerecht je bekend voor? Je herkent de foto misschien wel van de cover van het huidige julinummer van delicious. magazine, boordevol zomerse recepten, supersalades en eten voor op de camping. Meer lekkere recepten? Bestel het gloednieuwe zomernummer hier zonder verzendkosten. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Geroosterde maïs met limoenyoghurt, pancetta en geitenkaas2
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI