aantal 12 |
gebak, zoet |
pasen, weekend |
|
Op zoek naar een goed picknickgerecht? Ga dan voor deze zoete worteltjestaart. Een van de favorieten van de delicious. redactie.
kooktijd30 minuten minuten
Oven1 uur uur
totale tijd1 uur uur 30 minuten minuten
ingrediënten
- gebak ± 12 punten
- 350 g worteltjes
- 3 eieren gesplitst
- 175 g basterdsuiker licht
- 100 ml zonnebloemolie + olie om in te vetten
- 100 ml notenolie + olie om mee te bestrijken
- 1 sap en rasp limoen + 1 plakje voor de garnering
- 2 tl kaneel
- 6 gember bolletjes, fijngeraspt
- 150 g hazelnoten grof gehakt
- 225 g bloem
- 6 g bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 250 g roomkaas vers
- 200 g poedersuiker
- 1 el maanzaad
instructies
- erwarm de oven voor op 175°C. Houd 3 dunne worteltjes achter voor de garnering en rasp de rest fijn.
- Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met de mixer schuimig. Klop de oliën er beetje bij beetje door. Klop 2 el limoensap, het limoenrasp en kaneel erdoor. Schep de worteltjes, gember en hazelnoten erdoor. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en schep dit door het wortelmengsel.
- Klop de eiwitten stijf. Schep het wortelmengsel erop en spatel alles goed door elkaar.
- Schep het wortelmengsel in een ingevette springvorm van ± 24 cm Ø. Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur goudbruin en gaar, dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
- Klop de roomkaas los met 1 el limoensap en klop de poedersuiker er in gedeelten door tot een glad mengsel ontstaat. Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje kaas.
calorieën: 525kcal
|
|
|
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!