Onder het kopje ‘Italiaans’ in ons online archief vind je ruim 500 recepten en artikelen. Welke receptuur je écht een keer moet proberen volgens andere lezers? Dit zijn volgens bezoekcijfers onze populairste Italiaanse recepten.
In delicious. magazine publiceerden we de afgelopen 15 jaar nog véél meer gerechten uit het land, die niet online te vinden zijn. Italiaanse gerechten zijn eigenlijk altijd goed, als je het ons vraagt.
Wiens hart ook sneller gaat kloppen van de Italiaanse keuken, kan zijn lol op. Deze maand staat delicious. in het teken van de Italiaanse keuken. Lees er hier meer over en bestel het nummer!
Populairste Italiaanse recepten
Deze stoof van kalfsschenkels in een rijke groentesaus is een echte Italiaanse klassieker. Maak de ossobuco extra lekker met een frisse gremolata.
naar receptToetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
naar receptTruffelrisotto met paddenstoelen en burrata: kun jij dit waanzinnige herfstgerecht van Janneke weerstaan? Lekker voor doordeweeks, het weekend en natuurlijk de feestdagen!
naar receptGevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
naar receptCacio Italiano! Van buffelmelk tot geitenmelk, van zacht tot hard, van mild tot pittig en van jong tot oud; wij kaaskoppen worden ontzettend gelukkig van Italiaanse formaggio. Vooral van burrata – Italiaans voor 'boterachtig' – kunnen we geen genoeg krijgen. In deze pasta wordt de fluweelzachte bol kaas gecombineerd met een pittige tomatensaus.
naar receptSuperromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar receptGek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
naar receptTiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep. Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
naar receptRomig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
naar receptWaan je voor héél even in Italië met deze vega melanzane parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
naar receptZo makkelijk is het: van de risotto draai je de volgende dag balletjes. Wentel ze door paneermeel en frituur ze!Hier vind je het basisrecept voor risotto.
naar receptDe succesfactoren voor een goede spaghetti alla carbonara? De juiste ingrediënten (niet meer dan 5), al dente pasta, smeuïge saus van net gestolde eieren én direct opeten!
naar receptBekijk ook: Italiaanse maritozzo is een hit, en híer in Amsterdam haal je de beste












