Italiaanse maritozzo is een hit, en híer in Amsterdam haal je de beste

Salvo Bakehouse is sinds begin dit jaar open in Amsterdam. En patisserie uit Italië? Dat is tutto andere koek. Hier haal je de lekkerste maritozzi. Één maritozzo, twéé maritozzi.

Voor wie ‘m nog niet kent: een maritozzo is een soort puddingbroodje (roombroodje) uit Rome. Een eeuwenoud zoet broodje gevuld met room. En vandaag de dag onwijs populair.

Ook Miljuschka Witzenhausen is fan, zo vertelde ze eerder tegen delicious.: Waanzinnig. Ik heb zelf ook wel eens slagroom in een briochebroodje gestopt, maar dit! Toen we naar Rome gingen voor het magazine móest ik ze eten. Mijn man kwam ermee aanzetten toen ik vol in de make-up en kleding zat, maar dat heeft me niet weerhouden. In Nederland maakt Baked by Salvo de beste die ik ken.’

Maritozzo in Amsterdam

Salvo, de van oorsprong Napolitaanse pasticcere bakt authentieke Italiaanse patisserie met de beste lokale ingrediënten. Hij wil de traditie vieren. Maar dan wel in een moderne bakkerij helemaal van nu. Denk maar aan hemelse maritozzi of veneziana, gevulde brioche met custard in meerdere smaken.

Of bomboloni en graffe napoletane (beide een soort Italiaanse donuts), polenta-taart, cassata, tiramisu, rotolo met citroen en cannoli die ter plekke worden gevuld zoals het hoort. Een gevaarlijk molto delizioso adres en zeker de moeite waard om voor om te rijden.

Tweede Hugo de Grootstraat 9-11H, Amsterdam
salvobakehouse.com

Wanneer eet je zo’n maritozzo?

In Nederland zouden we zo’n maritozzo niet zo snel als ontbijt eten, maar het gezegde luidt: when in Rome, do as the Romans do! En daar is het de normaalste zaak om de dag te beginnen met zo’n bolvormig briochebroodje gevuld met geklopte room, uiteraard staand aan de bar naast een kopje espresso.

Niet overslaan dus op je volgende trip naar de Italiaanse hoofdstad. Bij Regoli Pasticceria zijn ze heerlijk luchtig en smaakt de room heel licht naar sinaasappelzest.

De Italiaanse winterkeuken – delicious.

Ook helemaal verknocht aan de Italiaanse keuken? Shop dan het maart 2023-nummer van delicious.!

Bekijk ook: voor fantastisch lekker Koreaans eten moet je bij dít restaurant in Den Haag zijn

maritozzo amsterdam
Salvo