nr.1 foodmagazine

pasta met burrata

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit recept komt uit het nieuwe delicious. Italië-nummer, bestel ‘m hier!

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Cacio Italiano! Van buffelmelk tot geitenmelk, van zacht tot hard, van mild tot pittig en van jong tot oud; wij kaaskoppen worden ontzettend gelukkig van Italiaanse formaggio. Vooral van burrata – Italiaans voor 'boterachtig' – kunnen we geen genoeg krijgen. In deze pasta wordt de fluweelzachte bol kaas gecombineerd met een pittige tomatensaus.
Ook heerlijk met burrata: pompoengalette van Yvette
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 60 ml olijfolie 4 el
  • 1 ui, fijngesneden
  • bosje bladpeterselie, blaadjes en steeltjes apart fijngesneden
  • 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 100 g ’nduja*
  • 3 el tomatenpuree
  • 800 g kerstomaatjes uit blik
  • 300 g mafaldine of andere lange pasta
  • 50 g boter, in blokjes
  • 1 bol burrata
  • chili-olie, liefst Italiaanse
  • rasp van 1 biocitroen

instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig tot laag vuur. Bak hierin de ui 10 min. onder af en toe omscheppen tot hij licht kleurt. Voeg de peterseliesteeltjes, knoflook, ‘nduja en tomatenpuree toe en bak 3-4 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kerstomaatjes toe, draai het vuur laag en laat de saus in 15-17 min. licht inkoken.
  • Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 250 ml kookwater op.
  • Roer het opgevangen kookwater door de tomatensaus en verwarm nog 2-3 min. op laag vuur. Voeg de pasta en de boter toe en schep om in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta in een schaal en leg de burrata erop. Sprenkel er naar keuze chili-olie over en bestrooi met peterselieblaadjes en citroenrasp.
Voedingswaarde:
calorieën: 824kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
* ’Nduja is een pittige, smeerbare worst, te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels of online. Kun je geen ’nduja vinden? Gebruik dan chorizo en maal deze eerst in een keukenmachine tot een grove pasta.
RECEPTEN SAM & ELLIE STUDD. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, CHRIS COURT. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
delicious. editie 4 – 2022