Cleopatra, de koningin van het oude Egypte, mag dan gebadderd hebben in ezelinnenmelk om haar huid jong te houden, wij dompelen onszelf liever onder in een zachte vacherin, of nog beter: gesmolten camembert. Want is er iets comfortabeler dan warme kaas uit de oven?
Stop kaas in de oven en er gebeuren wonderlijke dingen: de textuur verandert, de aroma’s worden intenser en de drang om ‘m zo snel mogelijk op te eten neemt alleen maar toe. Neem een gebakken brie uit de oven, leg je die op de borrelplank, dan is-ie als eerste weg. Let maar op!
Nu zijn er nog veel meer verschillende kazen die gebaat zijn bij een kwartiertje oventijd. Probeer eens een gerookte camembert of een pikante époisse in (blader)deeg. Maak er een hoofdmaaltijd van door een frisse salade op tafel te zetten naast een schaal met groenten of geroosterde aardappels of maak de kaas uit de oven onderdeel van een uitgebreide ápero met krakend vers baguette en hapjes.
Hier zijn enkele van onze favoriete kaasgerechten die je steeds opnieuw ondersteboven blazen dankzij hun stevige, geruststellende smaken. Nog een handige hack: camembert of brie kun je ook heel handig in de airfryer bakken.
5x kaas uit de oven: van vloeibare camembert tot warme geitenkaas
Nog meer ovengerechten met kaas
Bekijk ook het recept voor kazige pompoenlasagne met saucijzen en salie