kruidige geitenkaasbollen

Bij de borrel mogen deze bollen niet ontbreken.  Bedek ze met verschillende soorten noten en vruchten voor een extra luxe effect!

Minstens net zo feestelijk is deze perentaart die je serveert op de kaasplank!

kruidige geitenkaasbollen

nagerecht of hapje (6-8 personen)

350 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur
20 gedroogde zwarte olijven*, pit verwijderd, fijngehakt
1 el geraspte sinaasappelschil van een (bio) sinaasappel
2 el fijngehakte platte peterselie
2 el fijngehakte pistachenootjes
2 el za’tar**
3 el grofgehakte boerenjongens (pot, slijterij)***, goed uitgelekt, vocht eruit gedrukt
|1 kletsenbrood, in dunne plakjes, voor erbij

voorbereiden (kan ½ dag van tevoren)

Verbrokkel en kneed de kaas**** en verdeel in 3 gelijke ronde bollen. Roer op een bord de olijf, sinaasappelrasp en peterselie door elkaar en rol 1 geitenkaasbol erdoor.

Roer op een ander bord de pistachenootjes en za’tar door elkaar en rol 1 geitenkaasbol erdoor. Rol de laatste geitenkaasbol door de boerenjongens. Bewaar de geitenkaasbollen afgedekt in de koelkast tot gebruik.

bereiden (begin 1 uur van tevoren)

Neem de kaas 1 uur van tevoren uit de koelkast (vóór het diner bijv.). Leg iedere bol op een mooi klein bordje met een mesje en serveer met het kletsenbrood erbij.

* Tip van testkok Egdie: Gewone olijven (zonder pit) kun je 11/2 uur drogen in een oven op 125°C.

** Za’tar is te koop bij Middenoosterse winkels. Of maak het zelf: roer 3 el fijngehakte verse oregano en tijmblaadjes met 2 el geroosterde sesamzaadjes en 1 el citroenrasp door elkaar.

*** Variatietip: je kunt de geitenkaas ook door grof gehakte rozijnen rollen en de kaas daarna besprenkelen met een mirabelle eau de Vie of port.

**** Tip van testkok Egdie: als je geitenkaas te droog is om te kneden, meng er dan een beetje olie door.

Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 5 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS WIJNTIPS ELLEN DEKKERS PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

Nog op zoek naar een mooie kaasplank? Deze delicious. planken worden gemaakt van hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Ze zijn zo mooi dat je ze niet hoeft op te bergen na gebruik, maar gewoon kunt laten staan als decoratie!

geitenkaasbollen