Geen zin in koude blaadjes sla in het najaar? Wees gerust, deze herfst salades zitten vol verwarmende ingrediënten. Knapperige geroosterde walnoten, zacht zoete aardpeer, en lekkere stevige blauwe kaas en spekjes.
Nog zo’n herfsttopper: aardappelgnocchi met saucijzenvlees & cavolo nero
Met stevige blaadjes zoals boerenkool, rode kool en witlof maak je de meest verrukkelijke salades die je juist in het najaar wil eten. Chewy gekookte granen zoals spelt, rogge en bijvoorbeeld rode rijst maken het vullend genoeg als hoofdgerecht.
Voor een nog specialere herfst salade roer je een warme dressing van kruidige specerijen zoals kaneel, komijn en een snuf chili. Want vallen de bladeren, dan kunnen we wel iets meer pit gebruiken om warm te blijven.
Juist aan een herfst salade willen we veel zoete knolgroenten toevoegen; blokjes geroosterde zoete aardappel, aardpeer, gekleurde wortels. Ook erwten en bonen zijn een fantastische toevoeging. Maak het af met je favoriete kaas, seizoensnoten en zaden en feestelijke granaatappelpitjes of bijvoorbeeld zoet stooffruit.
Meer herfst? Bestel het laatste nummer van delicious.!