vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunch |
doordeweeks, weekend, zomer |
|
vegetarisch
hoofdgerecht, lunch |
doordeweeks, weekend, zomer |
|
vegetarisch
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
Kooktijd30 minutes minutes
Totale tijd30 minutes minutes
Ingrediënten
- 1 kg krielaardappeltjes , gehalveerd
- 75 g parmezaanse kaas
- 4 el mayonaise
- 1 tl grove mosterd
- sap van 1 citroenen
- ½ gekonfijte citroen , pulp verwijderd, schil fijngesneden
- 40 g bladpeterselie , fijngesneden, plus extra blaadjes om te bestrooien
- 800 g bos andijvie , schoongemaakt en grof gesneden
- 100 g radijs in dunne plakjes
Instructies
-
Kook de krieltjes in licht gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
-
Rasp ondertussen 50 g van de parmezaanse kaas fijn en schaaf schilfers van de rest. Mix de mayonaise, mosterd, het citroensap met de fijngesneden citroenschil en de 50 g fijn geraspte parmezaanse kaas zodat je een soort dikke, gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Doe de dressing in een ruime kom en schep om met de peterselie, krieltjes, andijvie en radijs. Verdeel de lauwwarme aardappelsalade over een grote schaal en verdeel de schilfers parmezaan erover.
Voedingswaarde
calorieën: 460kcal
eiwit: 15g
vet: 20g
koolhydraten: 51g
auteur: Minta & Mae
Recepten: Minta Nicolaï | Fotografie: Sophie van den Hoek | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Jessica Lek
VEGAN TIP: voor een vegan variatie van dit recept vervang je de parmezaanse kaas en mayonaise door een vegan variant
Meer zomerse recepten
Dit recept komt uit het juni-nummer van delicious. Heb je ‘m nog niet in huis? Bestel het nummer nu zonder verzendkosten via deze link.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!