nr.1 foodmagazine

rodekoolsalade met lof, spekjes en vijgen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze rodekoolsalade heb je zo gemaakt. Door de spekjes krijgt-ie een zoutje, door de vijgen een zoetje en door de azijn een zuurtje. Alle smaken die je wilt hebben in één salade! 

Probeer ook eens deze salade van chinese kool met peterselie-pestodressing

rodekoolsalade met lof, spekjes en vijgen

bijgerecht | 4 personen

250 g rodekool
4 el rodewijnazijn
3 el olijfolie
150 g mager gerookt spek, in reepjes
100 g roodlof
150 g witlof
3 gedroogde vijgen, in dunne reepjes
evt. ook nodig: mandoline*

Schaaf de rodekool op de mandoline heel fijn. Schep om met azijn, zout en peper en kneed met je handen in de rodekool. Hierdoor wordt het lekker crispy. Laat de rodekool 15 min. staan.

Verhit de olie in de koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur bruin en knapperig. Snijd de rood- en witlof in dunne reepjes. Schep de witlof, het spek en het spekvet door de rodekool. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe. Verdeel de vijgen erover.

* Met een mandoline kun je heel makkelijk flinterdun schaven. Te koop bij kookwinkels.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

rodekoolsalade-delicious