aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks |
|
bijgerecht |
doordeweeks |
|
Deze rodekoolsalade heb je zo gemaakt. Door de spekjes krijgt-ie een zoutje, door de vijgen een zoetje en door de azijn een zuurtje. Alle smaken die je wilt hebben in één salade! Probeer ook eens deze salade van chinese kool met peterselie-pestodressing
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 250 g rodekool
- 4 el rodewijnazijn
- 3 el olijfolie
- 150 g mager gerookt spek in reepjes
- 100 g roodlof
- 150 g witlof
- 3 gedroogde vijgen in dunne reepjes
- evt. ook nodig: mandoline*
instructies
-
Schaaf de rodekool op de mandoline heel fijn. Schep om met azijn, zout en peper en kneed met je handen in de rodekool. Hierdoor wordt het lekker crispy. Laat de rodekool 15 min. staan.
-
Verhit de olie in de koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur bruin en knapperig. Snijd de rood- en witlof in dunne reepjes. Schep de witlof, het spek en het spekvet door de rodekool. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe. Verdeel de vijgen erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Met een mandoline kun je heel makkelijk flinterdun schaven. Te koop bij kookwinkels.
RECEPTEN EN BEREIDING YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!