We willen makkelijk, we willen snel! Maar we willen ook lékker en als het even kan: voedzaam. Gnocchi ticks all the boxes. De zachte pastakussentjes doen het goed in combinatie met Italiaanse smaken, maar passen eigenlijk overal goed bij.
Dat maakt gnocchi de perfecte basis voor een makkelijke doordeweekse maaltijd, of een easy weekendgerecht. In deze lijst sommen we onze recepten met kant-en-klare gnocchi voor je op. Heb je wat meer tijd? Dan hebben we ook nog fijne recepten om zelf gnocchi te maken: die vind je onderaan.
Heb je het over gnocchi di patate, de meest populaire soort – dan heb je het over een pastasoort die gemaakt wordt met meel en aardappel. Maar je kunt je lol op, want die aardappel vervang je net zo makkelijk door zoete aardappel, witte bonen of kikkererwten. Scroll verder voor de beste recepten.
Meer snelle, lekkere gerechten?
In dit extra dikke nummer van foodmagazine delicious. gaan we voor easy. Zo staan er – naast heel veel heerlijke uitpak-recepten – wel 25 recepten in die je binnen een half uurtje op tafel zet. Zo maakt Julie stoof, traybake, pulled chicken en pasta en in het weekend een zalmzijde. Manon presenteert soep, quiche of pita’s, eenvoudiger kán bijna niet. Ga je liever voor makkelijke noedels, volg dan Pippa’s recepten, want zij laat zien dat je ook met kant-en-klare noedels verrassend goed eet. Of kijk de kunst af van Italianen die pittig saucijzenvlees of venkelworst door hun saus, dip of gehakt doen voor meer smaak en snelheid. Shop het nummer hier!
Jamie Oliver: 'Met prachtige groenten en een beetje creativiteit kun je niet alleen dikke lol hebben maar ook fantastisch lekkere gerechten creëren'. Voor deze aardappelgnocchi met verse spinazie en een hazelnootpesto heb je één pan nodig en een vijzel, dat is alles! Ook uit één pan: de allerbeste risotto
feestelijke gnocchi met cavalo nero, venkelzaad & pecorino
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Voor het delicious. jubileumnummer selecteerden we een paar waanzinnige feestgerechten en een goede gnocchi mocht niet ontbreken. Deze maak je met het Italiaanse zusje van onze boerenkool, verfrissend venkelzaad en licht-zilte pecorino. Oh, en natuurlijk helemaal in stijl van Janneke: binnen 30 minuten klaar. Kom maar door met zo’n bordje comfort food deluxe!
Gebakken gnocchi? Gnocchi kennen we als zachte kussentjes. Bakken is minder bekend, maar heel erg lekker. Vooral kinderen zijn dol op die krokante Italiaanse aardappelkussentjes.
Blauwe kaas en peer zijn een match made in heaven. En al helemaal in combinatie met zoete gnocchikussentjes. Maak het klassieke Italiaanse gerecht met dit recept en je wil nooit meer anders.
Wil je lekker snel klaar zijn vanavond? Maak dan dit Sardijnse gerecht met venkelworst en saffraan. In 35 min. klaar! Op Sardinië zijn ze gek op gerechten met venkelworst. Het originele recept is met malloreddus, een ovale Sardijnse pastasoort die doet denken aan kleine gnocchi. Malloreddus is niet overal te koop, maar je kunt dit prima maken met gnocchi of kleine dikke pastaschelpjes.
Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!
Vanavond ben je lekker snel klaar als je deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta maakt. Binnen 20 minuten heb je iets op tafel staan om je vingers bij af te likken. Nóg lekkerder: schenk een straaltje van je favoriete olijfolie over de gnocchi vlak voor serveren. En omdat we iedere dag wel gnocchi zouden kunnen eten… 14x gnocchi recepten die je binnen 30 minuten maakt.
Ze zijn er weer volop: tuinbonen. In delicious.juli (2014) kookt delicious.friend Bill de hele maand met tuinbonen, maar we willen meer! Zoals gnocchi met romige tuinbonen. gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo.
Gek op gnocchi en heb je wat meer tijd? Met deze recepten maak je de gnocchi from scratch. En dat proef je! Want in plaats van aardappel en bloem als hoofdbestandsdelen, kun je ook spelen met bijvoorbeeld kikkererwten, zoete aardappel of speltbloem.
BASISRECEPT AARDAPPELGNOCCHI
Zachte deegkussentjes uit Italië. Ze worden gemaakt van aardappel met bloem, maar de bite heeft iets weg van pasta.
zoete-aardappelgnocchi met olijven & thaise basilicum
Geen zorgen, deze gnocchi van zoete aardappel is veel makkelijker maken dan het lijkt. De combinatie van Thaise basilicum en zoete aardappel is geweldig! Tip: Als je de blaadjes van de basilicum licht verwarmt, komt het aroma nog beter vrij.
gnocchi van witte bonen met snelle balsamico-lamsragù
Peulvruchten staan steeds vaker centraal op menukaarten en terecht! Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen, zijn veelzijdig, heerlijk van smaak en zijn super te combineren. Probeer deze witte bonen variant met gnocchi maar eens. Zin om te experimenten met gnocchi?