RECEPT, BEREIDING: RUTGER VAN DEN BROEK | FOTOGRAFIE: SASKIA LELIEVELD | STYLING ALEXSTYLING
Pasen draait om gezelligheid, samen brunchen en natuurlijk: lekker eten. En laat bladerdeeghapjes daar nu perfect bij passen.
Ze zijn makkelijk om te maken, knapperig, luchtig en je kunt er alle kanten mee op – van zoet tot hartig. Ideaal voor op de paastafel dus!
Let er wel op dat bladerdeeg het beste werkt als het goed koud is als je ermee begint, en je oven goed heet is wanneer ze erin gaan. Zo krijg je die mooie goudbruine laagjes. Extra tip: maak ze niet te groot, dan blijven ze mooi in vorm en handig om te pakken tijdens een uitgebreide brunch of borrel.
Eerder maakten we al een lijstje met 10 ideeen voor hartige taartjes die passen perfect bij een leuke paasbrunch, maar voor nog meer inspiratie verzamelden we hier nog 11 recepten met bladerdeeg voor een heerlijk smaakvol paasweekend!
Rutger vertelt het zelf: "Knapperig bladerdeeg, romige vulling van roomkaas en zacht fris fruit! Juist de combi van al die structuren maakt deze gebakjes onweerstaanbaar!" Maak nu zijn lekkere bladerdeegtaartjes helemaal zelf met dit recept. Alles weten over het maken van het perfecte bladerdeeg? Op 22 maart vertelt Rutger alles over bladerdeeg in zijn live masterclass van onze delicious.academy. Stap voor stap maakt hij samen met jou bladerdeeg en geeft daarbij de handigste tips & tricks. Schrijf je nu in via de website. Hier vind je nog meer recepten met bladerdeeg die je zeker een keer moet proberen.
plaattaartjes met biet, yoghurt, rucola & shropshire blue
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
Je hoeft je niet in het zweet te werken voor dit recept, je gebruikt gewoon koelvers bladerdeeg of plakjes bladerdeeg uit het vriesvak. Zin in meer? Check onze 15 razendlekkere recepten met verse rabarber!
Tijdens zijn stages in Frankrijk – én van zijn Franse vrouw Elsa – leerde Joris álles over de klassieke Franse keuken. In delicious. deelt hij alvast een voorproef uit zijn nieuwe boek Chez Bijdendijk. Waaronder deze knisperende pasteitjes van bladerdeeg, met romige ragout van paddenstoelen en kalfsvlees. Lees ook: dit zijn de 3 favoriete kookboekklassiekers van sterrenchef Joris Bijdendijk
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.
Kleine moeite, groots effect. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte aardbeien-tijmtaartjes die je heel easy maakt van wat plakjes bladerdeeg en zomerzoete zomerkoninkjes.
Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.
Nurishh met rozemarijn in bladerdeeg met geroosterde druiven
Soms wil je een kaasje, dan weer eens een alternatief om 100% plantaardig te genieten. Ontdek hoe lekker plantaardige hapjes op je borrelplank kunnen zijn! Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Nurishh Coeur Fleuri, waar iedereen van kan genieten, want dit is een 100% plantaardig alternatief voor kaas. Vega(n), gluten- en lactosevrij, zonder soja en noten en daarmee ideaal voor zowel flexitariërs als vegans.
pithivier met knolselderij, pompoen en snijbiet met sjalot-bietensaus
Een pithivier is een prachtige hartige taart met bladerdeeg en favoriet bij Minta & Mae tijdens de feestdagen. Deze vegetarische pithivier bevat veel smakelijke groenten zoals knolselderij, pompoen en snijbiet, en is gemakkelijk van tevoren te maken. Zo kun je tijdens het kerstdiner heerlijk genieten zonder dat je nog lang in de keuken hoeft te staan. Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!