14x feestelijke amuses voor de eerste trek

Begin de avond goed met een heerlijke amuse. Van eendenkroketjes met grapefruit-pepermayonaise tot ceviche van oesters met een Mexicaanse twist! Dé manier om indruk te maken op gasten.

Doe jezelf en je gasten een plezier met een lekkere amuse. Een klein gerechtje (of hapje) dat je voorafgaand aan het diner serveert om de eetlust van je gasten op te wekken. Of simpelweg om je tafelgenoten alvast iets lekkers te geven nog voor het voorgerecht op tafel komt.

Eigenlijk kun je diverse kanten op. Kijk maar naar onderstaande lijst.

Voor meer amuses kun je ook het extra dikke kerstnummer van delicious. raadplegen. In het magazine vind je diverse hapjes, zoals hartige cheesecakejes, macarons met parmaham, polentapunten met bagna cauda-kappertjessalsa en nog heel veel meer. Bestel het nummer hier!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

14x feestelijke amuses

eendenkroket met grapefruit-pepermayonaise
Ga voorbij aan de kroket en maak deze feestelijke eendenkroket met mayonaise van grapefruit en peper. Het zuurtje van de grapefruit gaat perfect bij de authentieke smaak van eend.
Vega kroketje? Probeer dan onze pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip,
naar recept
eendenkroket met grapefruit en mayonaise | delicious
snelle dumplings met zoetzure venkel
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze dumplings, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Organiseer dit weekend een Aziatisch avondje en maak dan ook deze gestoomde broodjes.
naar recept
Snelle dumplings - delicious
gevuld ei met avocadocrème en garnalen
Een gezonde, lekkere variant op de oud- Hollandse klassieker met mayo. Een fijn hapje in het weekend. Glas wijn of speciaalbier erbij, klaar!
naar recept
mosselen
kaassoesjes
Prima hapje bij de borrel: kaassoesjes met welsh rarebit vulling. Soesjesdeeg is niet moeilijk om te maken: boter, bloem en water bij elkaar en flink roeren. Je vult de goudgele soesjes met een zachte vulling van kaas, mosterd, ei en bier of cider.
naar recept
kaassoepjes-delicious
pizzaspiraaltjes
Heerlijke pizzaspiraaltjes waarmee je je borrel extra glans geeft, je lekkere trek stilt, je kaasplankje upgrade… Kortom: het ideale hapje!
naar recept
pizzaspiraaltjes-delicious
doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!
Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.
naar recept
doperwtentoast met mozzarella | delicious
ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs
In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
naar recept
ceviche oesters hapje -delicious amuse recepten
Makreelsalade in roodlofblaadjes met citrusparels
Voor je het weet is het feest al begonnen met deze makreelsalade hapjes.
Je kunt zowel de citrusparels als de makreelsalade een dag eerder bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast.
naar recept
makreelsalade in roodlofbladeren
latkes met gerookte zalm en roomkaas
Traditioneel worden deze Joodse aardappelkoekjes geserveerd bij het Chanoeka-feest in december, maar ze zijn té lekker om maar één keer per jaar te eten. Omdat je latkes in een handomdraai hebt gemaakt, zijn het handige hapjes voor gasten.
Tip: Zorg ervoor dat je alle vocht uit de groente knijpt met een theedoek. Zo bak je de krokantste koekjes.
naar recept
latkes met zalm en roomkaas
keftedes van tomaat
De perfecte vega versie van gehaktballetjes! Heerlijk gekruid met dille, peterselie en munt en er komt geen vleesvervanger aan te pas, alleen tomaat.
18 Griekse recepten om de zon in huis te halen
naar recept
keftedes van tomaat
toastjes met zalm, crème fraîche & augurken
Iets te vieren? Deze toastjes met zalm zijn simpel te maken, maar zorgen wel voor een wow-factor op je borrelplank.
naar recept
toastjes met zalm, crème fraîche & augurken
zalmspiesjes met miso-marmeladeglazuur
Hoe lang heb je de tijd om te koken? Wil je het snel, steek dan alvast de bbq aan of zet de grillpan op het vuur en begin stukjes zalm op spiesjes te rijgen. Deze zalmsaté is zó klaar!
Ook lekker op een stokje: geroosterde hoisin-kipspiesjes
naar recept
Zalmspiesjes met miso-marmeladeglazuur
tempura van oesters met spicy dipsaus
Met deze verrukkelijke tempura oesters tover je je terras om in een resto aan een Zuid-Europese kunst. Een trucje om de vakantie nog even te verlengen.
Nog meer vis voor een zwoele avond: groene sobanoedels met sesam-tonijn
naar recept
Tempura van oesters met spicy dipsaus
feestelijke blini’s
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings. 
Maak makkelijk en snel kleine hapjes die je serveert op lepels. Inspiratie vind je hier…
naar recept
blini

Lees ook: gezonde borrelplank? 10 x hapjes die niet mogen ontbreken

ceviche oesters hapje -delicious amuse recepten