De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ceviche oesters hapje -delicious


aantal 4 | hapje | | spaans |
In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
voorbereiding10 minuten
kooktijd20 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 2 jalapeño’s
  • zonnebloemolie
  • 2 el maïs geroosterde gezouten, snack, kant en klaar bij Mediterrane supermarkt
  • 8 oesters*
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje koriander blaadjes geplukt
  • 3 limoenen sap
  • ½ ui rode, in piepkleine blokjes (brunoise) gesneden
  • 3-4 ijsblokjes

instructies

Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren

  • Snijd 1 jalapeño in heel dunne reepjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie en frituur de jalapeño goudbruin hierin, laat uitlekken en bestrooi met zout. Zet afgekoeld en afgedekt koel weg tot gebruik. Hak de maïs fijn.

Bereiden: begin 20 min. van tevoren, of langer als je veel tijd nodig hebt om de oesters te openen

  • Maak de oesters open. Schenk het oestervocht in de hoge kom van een blender. Voeg de knoflook, enkele blaadjes koriander, 1 jalapeño (zonder zaadlijsten) en sap van 3 limoenen, de helft van de rode ui en 2-3 ijsklontjes toe. Pureer fijn, breng op smaak met zout en schenk daarna door een zeef: dit heet leche de tigre (tijgermelk).
  • Snijd de oesters los van de onderschelp, maar laat ze in de schelp liggen. Schenk bij elke oester wat leche de tigre en verdeel er wat gefrituurde peper, korianderblaadjes, uitjes en de fijngehakte maïs over.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Maaike Koorman. Foodstyling en recepten: Merijn Tol. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


ceviche oesters hapje -delicious