zalmspiesjes met miso-marmeladeglazuur

Zalmspiesjes met miso-marmeladeglazuur

Naast deze zalmspiesjes meer inspiratie nodig voor de bbq? Bestel het laatste nummer van delicious.!

Zalmspiesjes recept

glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 | hapje | | japans | glutenvrij, lactosevrij
Hoe lang heb je de tijd om te koken? Wil je het snel, steek dan alvast de bbq aan of zet de grillpan op het vuur en begin stukjes zalm op spiesjes te rijgen. Deze zalmsaté is zó klaar!
Ook lekker op een stokje: geroosterde hoisin-kipspiesjes
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: satéstokjes, 15 min. geweekt in water

ingrediënten

  • 500 g zalmfilet zonder vel, in 3 cm-blokjes
  • 4 bosuitjes, in 4 cm-stukjes
  • 80 g witte, shiro miso
  • 1 el sesamolie
  • 40 g sinaasappelmarmelade
  • 1 el zwart sesamzaad, om erover te strooien
  • limoenpartjes, voor erbij

zoetzure daikon

  • 1 daikon, in flinterdunne plakjes
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 60 ml rijstazijn, 4 el

instructies

  • Doe voor het zoetzuur de daikon in plakjes in een kom. Verwarm de suiker en azijn met 250 ml water in een steelpannetje op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 3-4 min. koken. Laat wat afkoelen en schenk over de daikon.
  • Steek aan elk satéstokje een blokje zalm en een stukje bosui. Roer de miso, sesamolie en marmelade door elkaar. Kwast de spiesjes ermee in en leg ze op een bord.
  • Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Grill de spiesjes 5-6 min. tot het misoglazuur karamelliseert; keer ze halverwege. Bestrooi met sesamzaad en serveer met zoetzure daikon en limoenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 239kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch iets anders dan zalmspiesjes? Lees ook: 42x bbq recepten voor de perfecte avond

Zalmspiesjes met miso-marmeladeglazuur
RECEPT MATT MOTAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.