5x verrassende gerechten met zuurkool

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van kombucha tot kimchi: fermenteren is trendy! Vroeger was het langer houdbaar maken een van de grote redenen waarom we fermentatie zo omarmen. Nu brengt datzelfde ritueel ons het comfort eten waar we niet meer zonder kunnen. De frisse, licht-tintelende smaak van zuurkool is iets waar we naar blijven verlangen. Met deze zuurkoolrecepten geef je een nieuwe draai aan een gouwe ouwe.

Ben je benieuwd hoe je zelf zuurkool maakt? Klik dan hier voor het exclusieve zuurkoolrecept van Mister Kitchen.

Tip: ga je zelf zuurkool fermenteren, voeg dan een paar blaadjes rode kool toe voor een roze zuurkool, of een theelepel gemalen kurkuma voor een gele variant. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook nog eens knetter-gezond!

MEDITERRANE ZUURKOOL met saucijs en oregano
Zuurkool wordt vaak gebruikt in stamppotten, maar in deze Mediterrane ovenschotel met saucijs past de zuurkool ook perfect. De ovenschotel is snel klaar en bereid met een handjevol ingrediënten. Een lekker recept voor een makkelijke avond.
naar recept
Mediterrane zuurkoolschotel met saucijs en oregano
gegratineerde zuurkoolsoep met gruyère
Zuurkool-lovers opgelet! Dol op klassieke zuurkool? Probeer dan ook eens deze zuurkoolsoep met Gruyère. Deze Zwitserse kaas heeft een kruidige smaak en is super geschikt voor het gratineren van soepen.
Ook lekker met Gruyère: Franse uiensoep!
naar recept
gegratineerde zuurkoolsoep met gruyère
zalm uit de oven met laurier-zuurkoolkorst
Zalm is op zichzelf al heel lekker, maar hij krijgt helemaal een bijzondere smaak met deze romige zuurkoolkorst en pittige oude kaas. Om over de kappertjessaus nog maar te zwijgen…
Ook lekker: freekeh en zalm met honing-paprikaglazuur.
naar recept
romige zuurkool met blauwe kaas op toast
Zuurkool is dé wintergroente bij uitstek. Ideaal voor stamppot, maar ook fantastisch als (zondagse) lunch! Gebruik het liefst Hollandse blauwe kaas, i.v.m. de zachte blauwschimmelsmaak die het heeft.
naar recept
romige zuurkool met blauwe kaas op toast | delicious
riesling-zuurkool met roodbaars en chorizopeterselietopping
De frisse smaak van riesling past perfect bij zuurkool. Heerlijk met aardappelpuree, óf maak een puree van half aardappel en half knolselderij.
naar recept
riesling-zuurkool- delicious
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings.