aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
|
Janneke Phillipi laat zich graag inspireren door gerechten uit de wintersportgebieden, want dáár weten ze wel hoe je kou verdrijft. Tip: als je geen raclettepannetje hebt, kun je de kaas ook raspen en vervolgens in een bodempje warme witte wijn op laag vuur laten smelten.
kooktijd35 minutes minutes
totale tijd35 minutes minutes
ingrediënten
- 50 g boter
- 2 uien in ringen
- 125 g schouderham in reepjes
- 5-6 jeneverbessen licht geplet
- 2 blaadjes laurier
- 750 g zuurkool vers, (evt. uitgelekt) en losgehaald
- 200 ml droge witte wijn bijv. pinot blanc
- 300 g raclettekaas* in plakjes
- 2 el peterselie fijngehakt
- voor erbij: zuurdesembrood met boter en cornichons*
instructies
- Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Fruit de uiringen ± 3 min. Voeg de ham, jeneverbessen en laurier toe en smoor nog ± 3 min. Schep de zuurkool erdoor. Voeg de wijn toe en stoof de zuurkool 20 min. afgedekt op laag vuur.
- Smelt intussen de raclettekaas in een raclette- of gourmetpannetje.
- Verdeel de zuurkool over 4 borden. Bestrooi met de peterselie. Laat de kaas over de zuurkool lopen en serveer met de cornichons en flinke stukken zuurdesembrood.
auteur: delicious.
* Raclettekaas is te koop bij veel supermarkten, evt. kun je ook gruyère nemen.
* Cornichons zijn pittige, zure Franse mini- augurken, te koop bij sommige supermarkten. Of neem kleine zoetzure augurken, die zijn iets milder dan de echte Franse cornichons.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!