Pak voor je ontbijt, lunch of brunch uit met ei, want dat hoort er toch echt bij met Pasen. Gekookt, gebakken of in een omelet, bij een croissantje of in shakshuka: wij gaan voor deze ontbijtrecepten met ei!
Een ei hoort erbij met Pasen: het ei staat namelijk al eeuwenlang symbool voor nieuw leven. En met de paasdagen vieren we de opstanding van Jezus Christus. Mocht je nu denken hoe zat het ook alweer, lees dan even dit artikel: hoe wordt Pasen wereldwijd gevierd? En wat wordt er gegeten?
Voor meer inspiratie shop je ook het nieuwe nummer van delicious.! Lees er hier meer over.
Ontbijt met een gekookt ei
Trakteer jezelf of iemand anders op zondagochtend op dit heerlijke ontbijt met honingspek, ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout. Ook geschikt voor het kerst- of paasontbijt.
naar receptOh, deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise schrééuwt zondagochtend. Een heerlijke, langzame zondagochtend welteverstaan.
naar receptGevulde eitjes zijn een klassieker op tafel. Bij dit recept vullen we de schalen van henneneitjes in plaats van het ei. Maak er knapperige dillecrackers bij en eet samen op.Kijk hier voor nog 6 variaties op gevulde eitjes!
naar receptDit hartige wentelteefje wordt door de zalm, gepocheerd eieren en de hollandaise in één klap een royaal ontbijt. Dat is nog eens een feestelijk begin van de dag!De hollandaisesaus kun je vooraf maken en warm houden in een voorverwarmde thermoskan. De eieren kun je evt. een halfuurtje van tevoren pocheren. Houd ze dan warm in een lauwe oven van 50°C.Eieren pocheren helemaal onder de knie met behulp van onze tips & tricks? Maak dan ook eens deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise.
naar receptEen ontbijt met een bruschetta met basilicumolijftapenade, een zachtgekookt eitje, pimentón-olie en basilicummayo. Klinkt als veel werk, maar toch ben je maar 20 minuten bezig! Een dag die zo begint, kan niet meer stuk, toch?
naar receptEggs benedict is een absolute brunch-klassieker. Deze versie met parmaham is extra luxe! Natuurlijk door die heerlijk smeltende zoet-zoute parmaham, maar ook door de basilicum in de hollandaisesaus. De parmaham kan je trouwens vervangen door gerookte zalm. En wil je je eggs benedict liever vega? Dan serveer je ‘m met een handje geslonken spinazie.
naar receptGeen beter ontbijt dan eggs benedict: ham of bacon met gepocheerd ei en een gulle lepel hollandaisesaus. En dat op een Engelse muffin, een rond gistbroodje dat in de pan is gebakken. Maak ze zelf, direct uit de pan zijn ze het állerlekkerst!
naar receptIn 40 minuten staan deze groentewafels op tafel, maar wil je nóg sneller ontbijten of brunchen – bak de wafels dan van tevoren, vries ze in, en warm ze voor het serveren even kort op in het broodrooster.Vega tip: met liquid smoke maak je van geroosterde wortels vegan lox. Dat heeft dezelfde hartigheid als gerookte zalm. Bekijk ook: de beste brunch recepten voor een relaxt weekend
naar receptOntbijtrecepten met roerei
Eigenlijk kun je de hele dag door scones eten! Vooral deze hartige met roerei en spekjes. Eet ze vers uit de oven of pak ze in als moederdagcadeautje
naar receptOok op zaterdag- en zondagochtend staan we graag in de keuken. Misschien juist wel omdát het zondag is. Wil je snel klaar zijn, maar ook lekker ontbijten? Maak dan onderstand recept voor kruidenroerei met toast en bacon. In 15 minuten staat een delicious.ontbijt op tafel!
naar receptAlsof een wafel voor het ontbijt niet al luxe genoeg is, doen we er een schepje bovenop. Wat zeg je van krokante stukjes bacon door het wafelbeslag en saffraan-roerei met venkelzaad on the side? Dan weet je zeker dat je dag goed begint.
naar receptEieren zijn een perfect verpakt cadeautje van moeder natuur. Bomvol goede voedingsstoffen en héél veelzijdig. Wij geven ze een extra lekkere twist en serveren deze pittige eieren als ontbijt- of lunchgerecht!
naar receptGebakken eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat.
naar receptOeufs en cocotte
Pak eens uit voor het ontbijt en serveer luxe oeufs en cocotte met heilbot. Maak het jezelf makkelijk en bereid de eitjes een dag van te voren voor! Klik hier voor alle tips en tricks over alle bereidingswijzen van ei!
naar receptShakshuka
Deze pittige Mexicaanse eieren met krokante aardappels en gehakt kun je in het weekend als stevig brunchgerecht maken. Een recept met een hoog kleine-moeite-groot-effect, ook wel eens fijn toch?Vanavond nog iets lekker pittigs met ei?
naar receptGebruik evt. 2 koekenpannen als je meer dan 4 eieren wilt klaarmaken of doe het geheel in een ovenschaal en zet ze 12-15 min. in de oven op 170°C. Nog leuker is het om hiervoor eenpersoonspannetjes te nemen!
naar receptShashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt.
naar receptEen flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen. Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
naar receptOntbijtrecepten met ei: Omelet
Deze goedgevulde omelet is heerlijk comfortfood. Maak 'm voor de lunch, als avondmaaltijd of zelfs als superstevig ontbijt. Meer omelet-inspiratie? Maak een Spaanse, Franse of Italiaanse versie!
naar receptMaak van een simpele omelet een tropische verrassing! Een gerecht dat je op elk moment van de dag kunt eten. Een Aziatische omelet is heerlijk als ontbijt,lunch of licht vegetarisch diner.
naar receptdelicious. kiest vandaag voor een goede lunch, want dat is de perfecte start van de middag. Het recept voor deze omelet met geitenkaas komt uit delicious.PUUR, dé special over gezond én lekker eten. Tip: Je kunt deze omelet ook van voornamelijk eiwitten maken, gebruik dan 5 eiwitten en 1 heel ei.
naar receptDeze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
naar receptDeze crispy noedels zitten vol rijke smaken: eend, munt, chilipeper en hoisinsaus. Perfect bij de zachte omelet. Eigenlijk een variatie op de bekende Vietnamese Bánh Xèo. Lees ook: roze peper is geen peper – en wat je erover moet weten
naar receptVoor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om last minute een gerecht lekker pittig mee te maken. Zo geeft ‘ie deze frittata een lekker kruidige twist.Probeer ook eens deze scharrelkip met chorizo en tuinbonen
naar receptFrittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon.
naar receptBekijk ook: strudel met courgette, ricotta, pancetta en olijfolie

























