De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pittige eieren

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pittige eieren


aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht, ontbijtgerecht | | aziatisch | lactosevrij
Eieren zijn een perfect verpakt cadeautje van moeder natuur. Bomvol goede voedingsstoffen en héél veelzijdig. Wij geven ze een extra lekkere twist en serveren deze pittige eieren als ontbijt- of lunchgerecht!

Ook héél lekker: deze pittige eieren in Marokkaanse stijl!

totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 30 g kokosolie
  • 80 ml vissaus
  • 80 ml ahornsiroop
  • 4 cm gemberwortel in dunne plakjes (± 20 g)
  • 2 tl chilisaus
  • 6 gedroogde rode chilipepers
  • sap van 2 limoenen
  • 6 eieren, zachtgekookt

instructies

  • Meng in een steelpan de kokosolie met de vissaus, ahornsiroop, gember, chilisaus, pepers en 3 el water en verwarm zachtjes. Laat 8-10 min. zachtjes koken. Neem van het vuur, zeef de saus, roer het limoensap erdoor en laat afkoelen. Verdeel de eieren, kruiden, uitjes, taugé en het sesamzaad over kommen. Sprenkel de dressing erover en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 200kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
recept Phoebe Wood fotografie Chris Court styling Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pittige eieren