terrine met stoofperen en witte chocolade

Volg @deliciousnederland op Instagram voor sneak previews vanuit de testkeuken, maar ook voor dit fotogenieke Instagramgerecht. Deze maand moedigen wij je aan om deze zoete terrine te maken. Maak dit dessert, zet op de foto, pas een instagramfilter toe en tag deliciousnederland erin. Onder de inzendingen verloten wij elke maand een delicious.boekenpakket!

terrine met stoofpeertjes en witte chocolade
nagerecht | 6-8 personen

Deze zoete terrine kun je 1-2 dagen van tevoren maken.

3 witte gelatineblaadjes
100 g granaatappelpitjes
400 g witte chocolade, grof gehakt
2 el perenlikeur (bijv. poire williams)
500 g mascarpone
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, zaad eruit geschraapt
sap en rasp van 2 (bio)limoenen
500 g stoofpeertjes* + kookvocht
blaadjes van 2 takjes munt
ook nodig: cakeblik van ± 21 cm (1,5 l) of 2 of meer kleine terrines

Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Bekleed een vorm royaal met plasticfolie. Verdeel de granaatappelpitjes over de bodem.

Smelt de chocolade in een kom au bainmarie boven een pan kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Neem meteen van het vuur en roer regelmatig door tot alle chocolade is gesmolten. Haal de gelatineblaadjes uit het water en verwarm in een kleine steelpan met aanhangend water en de likeur zachtjes tot net helemaal opgelost, laat niet koken. Neem meteen van het vuur.

Klop de mascarpone, vanille, helft van het limoensap en -rasp en de opgeloste gelatinein een ruime kom door elkaar. Schep het mascarponemengsel door de chocolade en klop met de mixer luchtig. De massa moet ongeveer de consistentie van stijve slagroom krijgen. Doe de helft van de chocolademassa in de terrine vorm. Dep de stoofpeertjes
droog en verdeel ze over de chocolade, dek af met de rest van de chocolademassa. Laat in de koelkast in 4-6 uur opstijven.

Kook intussen het stoofpeervocht met de rest van de limoenrasp en -sap en de helft van de munt in tot een dikke siroop. Laat afkoelen en zeef het. Stort de terrine, snijd in mooie plakken en serveer met de siroop. Garneer de terrine met de rest van de munt.

* Sommige groentewinkels hebben kant-en klare stoofperen. Of maak ze zelf.

Bereiden ± 40 min. / opstijven ± 6 uur.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN M.M.V. DUIKELMAN.NL / DILLE-KAMILLE.NL / NIJHOFBAARN.NL / KOOKWINKEL.NL

terrine-delicious