deze recepten kregen de meeste likes op Instagram in april

Zoet, zoeter, zoetst? Wel als het gaat om de recepten die de meeste likes kregen op ons Instagram-account. De mascarponemousse met amaretti gaat veruit aan kop. Een toprecept voor het doordeweeks én het weekend, voor Pasen en voor alle toekomstige momentjes dat je lekker wil genieten.

En mocht je nog mascarpone over hebben – we kunnen het ons bijna niet voorstellen, want meer mascarpone is meer mousse – dít kun je ermee doen.

Ook populair was de chiffoncake. Gaat er een belletje rinkelen? Dat zou goed kunnen. De chiffoncake was afgelopen jaar nog een opdracht bij tv-programma Heel Holland Bakt. Wij maken hem met rode grapefruit, yoghurt en kardemom.

Wat afgelopen maand ook in de smaak viel, maar niet écht een recept is: onze lijst met snelle, koude borrelhapjes. Ideaal nu het terrasweer weer op komst is. Sla hem op en doe er de hele lente en zomer je voordeel mee.

Meer inspiratie opdoen? Bestel het mei-nummer van delicious.!

5 recepten met veel likes op Instagram in april 2023

citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!
Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
Ook misdadig lekker, choco-affogato met sinaasappel.
naar recept
instagram recepten april
citroen-vanillescones met lemon curd
Janneke Philippi is totaal verknocht aan citroen sinds ze ze zelf plukte in een Spaanse gaard. De smaak is zo geweldig, maakt veel gerechten precies perfect en voegt juist aan zoet dat bijzondere frisse toe, vindt ze. Haar recept voor lemon curd en citroenscones is één grote lofzang! 
Maak ook eens: crumble met abrikozen, amaretti en mascarponeroom
naar recept
scones lemoncurd scones tip
chiffoncake met rode grapefruit, yoghurt en kardemom
Chiffoncake wordt extra luchtig doordat je de eiwitten voor het beslag eerst stijf klopt. De roze glazuur ziet er in één woord sen-sa-tio-neel uit! Perfect voor Pasen of een ander feest.
Lees ook: waarom je mayonaise in je cake wil stoppen
naar recept
chiffoncake met rode grapefruit, yoghurt en kardemom
bananen-notencake met karamelsaus
De mannen van Mr Kitchen gingen op reis met Max Havelaar voor het verhaal achter bananen, het meest gegeten fruit ter wereld. Vervolgens maakten ze een overheerlijk bananenbrood met noten en karamelsaus.
Of maak deze showstopper: omgekeerde banaan-karameltaart.
naar recept
bananenbrood met noten en karamel
röstirondjes met ui & ei
Het contrast tussen de knapperige rösti en het zachte ei is ongeëvenaard. Serveer een grote schaal van deze rondjes tijdens pasen, zet er een salade naast en eindig met een toet. Klaar!
Het perfecte brunchtoetje: rabarber-filopastei met pistache en rozenwater
naar recept
rosti rondjes met ei en ui

Bekijk ook: waarom restjes rijst gevaarlijker zijn dan je denkt

instagram recepten april