rösti met ei en ui

rosti rondjes met ei en ui

Voor nog meer ei-ideeën voor Pasen bestel je het april-nummer van delicious.

Rösti rondjes met ei en ui

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | pasen, weekend | | glutenvrij, vegetarisch
Het contrast tussen de knapperige rösti en het zachte ei is ongeëvenaard. Serveer een grote schaal van deze rondjes tijdens pasen, zet er een salade naast en eindig met een toet. Klaar!
Het perfecte brunchtoetje: rabarber-filopastei met pistache en rozenwater
kooktijd1 hour
oven10 minutes
totale tijd1 hour 10 minutes

ingrediënten

  • 200 g uien
  • 60 g boter
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el poedersuiker
  • 400 g grote aardappels
  • 1 bosje kervel
  • 4 grote eieren

instructies

  • Snijd de uien fijn. Verhit 15 g boter met 1 el olijfolie en bak de uien ± 10 min. op middelhoog vuur.
  • 2 Voeg de suiker toe en laat nog ± 10 min. op laag vuur konfijten. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • 3 Schil de aardappels en rasp ze op een fijne rasp. Doe in een kom met de gekonfijte uien, snijd de kervel fijn en voeg tweederde toe. Meng met je handen en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit wat van de rest van de boter in de koekenpan. Verdeel het aardappel- mengsel in 4 gelijke porties. Schep per portie in de pan, druk aan met de bolle kant van een lepel. Je kunt een uitsteekvorm gebruiken om de rösti perfect rond te krijgen. Bak bruin in 5-6 min. per kant.
  • Verhit ondertussen de oven voor op 180°C en bak de rösti 10 min. in de oven.
  • Verhit de rest van de boter met de olijfolie en breek de eieren erin. Bak ze 3-4 min. totdat de eidooiers zijn gestold. Haal de rösti uit de oven en leg de eieren erop, bestrooi met de rest van de kervel.
Voedingswaarde:
calorieën: 405kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: VALÉRY DROUET | FOTOGRAFIE: PIERRE-LOUIS VIE.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: porchetta rollade

rosti rondjes met ei en ui
RECEPTEN, BEREIDING: VALÉRY DROUET | FOTOGRAFIE: PIERRE-LOUIS VIE.