Pak voor je ontbijt, lunch of brunch uit met ei, want dat hoort er toch echt bij met Pasen. Gekookt, gebakken of in een omelet, bij een croissantje of in shakshuka: wij gaan voor deze ontbijtrecepten met ei!
Een ei hoort erbij met Pasen: het ei staat namelijk al eeuwenlang symbool voor nieuw leven. En met de paasdagen vieren we de opstanding van Jezus Christus. Mocht je nu denken hoe zat het ook alweer, lees dan even dit artikel: hoe wordt Pasen wereldwijd gevierd? En wat wordt er gegeten?
Voor meer inspiratie shop je ook het nieuwe nummer van delicious.! Lees er hier meer over.
Ontbijt met een gekookt ei
honingspek met ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout
Trakteer jezelf of iemand anders op zondagochtend op dit heerlijke ontbijt met honingspek, ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout. Ook geschikt voor het kerst- of paasontbijt.
naar recept
croissant met gepocheerd ei en rivierkreeftjes
Oh, deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise schrééuwt zondagochtend. Een heerlijke, langzame zondagochtend welteverstaan.
naar recept
kruidige eitjes met dillecrackers
Gevulde eitjes zijn een klassieker op tafel. Bij dit recept vullen we de schalen van henneneitjes in plaats van het ei. Maak er knapperige dillecrackers bij en eet samen op.Kijk hier voor nog 6 variaties op gevulde eitjes!
naar recept
wentelteefje met zalm, gepocheerd ei & hollandaise
Dit hartige wentelteefje wordt door de zalm, gepocheerd eieren en de hollandaise in één klap een royaal ontbijt. Dat is nog eens een feestelijk begin van de dag!De hollandaisesaus kun je vooraf maken en warm houden in een voorverwarmde thermoskan. De eieren kun je evt. een halfuurtje van tevoren pocheren. Houd ze dan warm in een lauwe oven van 50°C.Eieren pocheren helemaal onder de knie met behulp van onze tips & tricks? Maak dan ook eens deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise.
naar recept
bruschetta met basilicumolijftapenade en ei
Een ontbijt met een bruschetta met basilicumolijftapenade, een zachtgekookt eitje, pimentón-olie en basilicummayo. Klinkt als veel werk, maar toch ben je maar 20 minuten bezig! Een dag die zo begint, kan niet meer stuk, toch?
naar recept
eggs benedict met parmaham en basilicumhollandaise
Eggs benedict is een absolute brunch-klassieker. Deze eggs benedict met parmaham is extra luxe! Natuurlijk door die heerlijk smeltende zoet-zoute parmaham, maar ook door de basilicum in de hollandaisesaus. De parmaham kan je trouwens vervangen door gerookte zalm. En wil je je eggs benedict liever vega? Dan serveer je ‘m met een handje geslonken spinazie. Wil je je eggs benedict met een echte Engelse muffin serveren?
naar recept
eggs benedict met real english muffins
Geen beter ontbijt dan eggs benedict: ham of bacon met gepocheerd ei en een gulle lepel hollandaisesaus. En dat op een Engelse muffin, een rond gistbroodje dat in de pan is gebakken. Maak ze zelf, direct uit de pan zijn ze het állerlekkerst!
naar recept
wafels van courgette en haloumi met zalm
In 40 minuten staan deze groentewafels op tafel, maar wil je nóg sneller ontbijten of brunchen – bak de wafels dan van tevoren, vries ze in, en warm ze voor het serveren even kort op in het broodrooster.Vega tip: met liquid smoke maak je van geroosterde wortels vegan lox. Dat heeft dezelfde hartigheid als gerookte zalm. Bekijk ook: de beste brunch recepten voor een relaxt weekend
naar recept
Ontbijtrecepten met roerei
scones met roerei en bacon
Eigenlijk kun je de hele dag door scones eten! Vooral deze hartige met roerei en spekjes. Eet ze vers uit de oven of pak ze in als moederdagcadeautje
naar recept
kruidenroerei met toast en bacon
Ook op zaterdag- en zondagochtend staan we graag in de keuken. Misschien juist wel omdát het zondag is. Wil je snel klaar zijn, maar ook lekker ontbijten? Maak dan onderstand recept voor kruidenroerei met toast en bacon. In 15 minuten staat een delicious.ontbijt op tafel!
naar recept
ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon
Alsof een wafel voor het ontbijt niet al luxe genoeg is, doen we er een schepje bovenop. Wat zeg je van krokante stukjes bacon door het wafelbeslag en saffraan-roerei met venkelzaad on the side? Dan weet je zeker dat je dag goed begint.
naar recept
pittige eieren
Eieren zijn een perfect verpakt cadeautje van moeder natuur. Bomvol goede voedingsstoffen en héél veelzijdig. Wij geven ze een extra lekkere twist en serveren deze pittige eieren als ontbijt- of lunchgerecht!
naar recept
Gebakken eitje
crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat.
En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop.
naar recept
Oeufs en cocotte
oeufs en cocotte met heilbot
Pak eens uit voor het ontbijt en serveer luxe oeufs en cocotte met heilbot. Maak het jezelf makkelijk en bereid de eitjes een dag van te voren voor! Klik hier voor alle tips en tricks over alle bereidingswijzen van ei!
naar recept
Shakshuka
Mexicaanse eieren met krokante aardappels
Deze pittige Mexicaanse eieren met krokante aardappels en gehakt kun je in het weekend als stevig brunchgerecht maken. Een recept met een hoog kleine-moeite-groot-effect, ook wel eens fijn toch?Vanavond nog iets lekker pittigs met ei?
naar recept
shakshuka met prei en spinazie
Gebruik evt. 2 koekenpannen als je meer dan 4 eieren wilt klaarmaken of doe het geheel in een ovenschaal en zet ze 12-15 min. in de oven op 170°C. Nog leuker is het om hiervoor eenpersoonspannetjes te nemen!
naar recept
shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt
Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt. Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
naar recept
shakshuka met rokerig lamsgehakt & feta
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen. Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
naar recept
Ontbijtrecepten met ei: Omelet
omelet met bacon, courgette en warmgerookte zalm
Deze goedgevulde omelet is heerlijk comfortfood. Maak 'm voor de lunch, als avondmaaltijd of zelfs als superstevig ontbijt. Meer omelet-inspiratie? Maak een Spaanse, Franse of Italiaanse versie!
naar recept
Aziatische omelet met wasabi dressing
Maak van een simpele omelet een tropische verrassing! Een gerecht dat je op elk moment van de dag kunt eten. Een Aziatische omelet is heerlijk als ontbijt,lunch of licht vegetarisch diner.
naar recept
omelet met geitenkaas, postelein en postelein-oreganopesto
delicious. kiest vandaag voor een goede lunch, want dat is de perfecte start van de middag. Het recept voor deze omelet met geitenkaas komt uit delicious.PUUR, dé special over gezond én lekker eten. Tip: Je kunt deze omelet ook van voornamelijk eiwitten maken, gebruik dan 5 eiwitten en 1 heel ei.
naar recept
omelet met zalm en rucola
Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
naar recept
omelet met eend en crispy noedels
Deze crispy noedels zitten vol rijke smaken: eend, munt, chilipeper en hoisinsaus. Perfect bij de zachte omelet. Eigenlijk een variatie op de bekende Vietnamese Bánh Xèo. Lees ook: roze peper is geen peper – en wat je erover moet weten
naar recept
asperge-frittata
Voor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
naar recept
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
frittata met broccolini en chorizo
Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om last minute een gerecht lekker pittig mee te maken. Zo geeft ‘ie deze frittata een lekker kruidige twist.Probeer ook eens deze scharrelkip met chorizo en tuinbonen
naar recept
courgettefrittata
Frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon.
naar recept
Bekijk ook: strudel met courgette, ricotta, pancetta en olijfolie