Geen zin in koude blaadjes sla in het najaar? Wees gerust, deze herfst salades zitten vol verwarmende ingrediënten. Knapperige geroosterde walnoten, zacht zoete aardpeer, en lekkere stevige blauwe kaas en spekjes.
Nog zo’n herfsttopper: aardappelgnocchi met saucijzenvlees & cavolo nero
Met stevige blaadjes zoals boerenkool, rode kool en witlof maak je de meest verrukkelijke salades die je juist in het najaar wil eten. Chewy gekookte granen zoals spelt, rogge en bijvoorbeeld rode rijst maken het vullend genoeg als hoofdgerecht.
Voor een nog specialere herfst salade roer je een warme dressing van kruidige specerijen zoals kaneel, komijn en een snuf chili. Want vallen de bladeren, dan kunnen we wel iets meer pit gebruiken om warm te blijven.
Juist aan een herfst salade willen we veel zoete knolgroenten toevoegen; blokjes geroosterde zoete aardappel, aardpeer, gekleurde wortels. Ook erwten en bonen zijn een fantastische toevoeging. Maak het af met je favoriete kaas, seizoensnoten en zaden en feestelijke granaatappelpitjes of bijvoorbeeld zoet stooffruit.
Meer herfst? Bestel het laatste nummer van delicious.!
19x herfst salade recepten
Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een complete maaltijd kunt bereiden? Zo maakten wij deze krokante linzensalade met paddenstoelen en halloumi.
naar receptGepelde kool, we zijn er gek op! In salades past gepekelde kool ook erg goed; het geeft bite én een hartige smaak.
naar receptHier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
naar receptBroccoli, bloemkool, zilvervliesrijst en veel specerijen en verse kruiden. Een warme salade bomvol smaak en voedingsstoffen.
naar receptNaast de natuurwinkel krijgt ook de supermarkt een steeds grotere keuze aan healthy food. Kies bijv. voor quinoa (gewoon bij de granen in de supermarkt) i.c.m. verse biologische witlof en appel in deze power-quinoasalade.
naar receptWij koken graag met de seizoenen. We doen vandaag lekker veel wortel, peterseliewortel en pastinaak in een warme salade met volkorenquinoa. Snel klaar en dus precies goed voor doordeweekse dagen!
naar receptJanneke Philippi kookt als geen ander snel en makkelijk comfortfood. Haar eenpanners zijn gemaakt van maximaal 10 ingrediënten (uit de supermarkt) én staan in 30 minuten op tafel. Deze quinoasalade met geroosterde aardpeer en zoete aardappel past altijd ergens bij!
naar receptVork in de aanslag voor een gul gevulde kom freekeh-salade met biefstuk, geitenkaas en haricots verts. Zo’n supergezonde salade is snel klaar, dus perfect om te maken op een drukke dag.
naar receptMinta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
naar receptEen maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.Dit vind je waarschijnlijk ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.

Zo nu en dan houden we van écht powerfood. Daarom kiezen we ingrediënten die ons lijf net dat beetje extra kunnen geven, bijvoorbeeld walnootolie. Dat bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren en ook omega-3 olie, de olie die ook in vette vis zit en die we bijna allemaal te weinig eten. Gezonde vetten dus! Onze volkorenpastasalade bevat naast de walnootolie ook sproutmix: een mix van jonge, net ontkiemde zaadjes die boordevol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zitten.
naar receptForel, spruitjes, zuurkool, gepocheerde eieren en avocado leveren samen deze spannende salade op. Maak er een romige dressing bij van eidooier, mosterd en citroensap en serveer de salade lauwwarm.
naar receptSzechuan is een unieke peper; lekker peperig maar ook weer niet té heet. De perfecte dosis prikkel op je tong! Gebruik 'm in een marinade voor de biefstukreepjes voor wat pit. Spice it up! Geef pit aan je gerechten met deze 9 hete pepers.
naar receptBeetje experimenteren met ingrediënten levert de allerlekkerste combinaties op. Pompoen krijgt de hoofdrol in deze salade, erbij gegrilde garnalen, knapperige bleekselderij, rode ui en taggiasche olijven. Mogen we nog een bordje… Dit wist jij nog niet van pompoen..
naar receptDe twist in deze Waldorf salade zit ’m deze keer niet in de ingrediënten, maar in de manier waarop hij wordt gemaakt: warm! De bleekselderij, appels en druiven gaan eerst de oven in.
naar receptSpeltsalade met spruitjes uit de oven, een gepocheerd ei en groene kruiden. Helemaal vega en vol kleur, geur en smaak. Lekker én gezond als royale lunch, maar ook als licht hoofdgerecht.
naar receptDeze rodekoolsalade heb je zo gemaakt. Door de spekjes krijgt-ie een zoutje, door de vijgen een zoetje en door de azijn een zuurtje. Alle smaken die je wilt hebben in één salade! Probeer ook eens deze salade van chinese kool met peterselie-pestodressing
naar receptZelf pompoenhummus maken lijkt misschien veel werk, maar je kunt het een dag van te voren voorbereiden. Dan hoef je het de avond zelf alleen nog maar af te maken. Gek op hummus? Probeer één van onze vier favoriete recepten met hummus.
naar receptDat je best een dagje zonder kan, liet Mister Kitchen ons zien. En dan heeft Mister Kitchen het niet over dat saaie blaadje sla of kapot gekookte groentjes maar over Stoere Groente met smaak en een bite, die je vlees compleet doen vergeten! Zoals deze salade van witlof, wortels en sinaasappel.
naar recept

















