glutenvrij / lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
|
glutenvrij, lactosevrij
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
|
glutenvrij, lactosevrij
Op zoek naar een voorgerecht voor kerst? Maak deze tonijn met mango! In plaats van tonijnsteak is ook hamachi – een makreelachtige die je ook vindt onder de naam yellowtail – een lekkere aanrader.
Wil je dit gerecht voorbereiden? Snijd 1 dag eerder de mango en sjalot en bewaar apart en afgedekt in de koelkast. Maak de vinaigrette en bewaar afgedekt buiten de koelkast.
Ingrediënten
- ½ rijpe mango
- 1 sjalot
- 1 limoen
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 tl sriracha
- 1 tl gembersiroop
- 300 g albacore tonijnsteak
- shiso purple cress
Instructies
-
Schil de mango en snijd in miniblokjes. Snijd de sjalot fijn.
-
Klop een vinaigrette van het sap van ½ limoen, 2 el olijfolie, de sriracha en de gembersiroop.
-
Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de tonijnsteak met zout en peper en bak in 1 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.
-
Neem de vis uit de pan en houd onder een deksel warm. Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Schep de mango erdoor en bak nog 1 min. Snijd de ander helft van de limoen in 4 partjes.
-
Snijd de tonijn in plakjes en leg op de borden. Schep het mangomengsel erbij. Besprenkel met de sriracha-vinaigrette. Garneer met de cress en een limoenpartje.
Voedingswaarde
calorieën: 208kcal
eiwit: 18g
vet: 11g
koolhydraten: 9g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Meer kerstinspiratie?
/**/