nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

romige polenta met wilde paddenstoelen en tijm

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, kerst | italiaans |
De Australische chef Matt Moran is verknocht aan de Italiaanse keuken. Naast tarwe, waar ze pizzabodems en pasta’s van maken, gebruiken Italianen nog veel meer granen. Maïs bijvoorbeeld, om polenta van te maken. En daar maakt Matt heerlijke paddenstoelen bij klaar.
Van polenta kun je ook heerlijke frietjes of krokante balletjes met gorgonzola maken.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • l melk
  • 250 g polenta snelkook
  • 50 g boter
  • 60 g Parmezaanse kaas versgeraspt
  • ½ bosje dragon blaadjes gerist en fijngesneden
  • 120 g gorgonzola dolce in stukjes
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 200 g kastanjechampignons gehalveerd
  • 200 g shii-take gehalveerd
  • 200 g nameko- of shii-take gehalveerd
  • 4 weidechampignons bijgesneden
  • ½ bosje tijm blaadjes gerist

gremolata

  • 1 bosje bladpeterselie fijngesneden
  • 1 citroen bio, rasp
  • 3 el pijnboompitten geroosterd en fijngehakt

instructies

  • Breng in een grote steelpan met dikke bodem de melk aan de kook op hoog vuur. Voeg onder voortdurend roeren de polenta in een dun straaltje toe en blijf roeren tot een dik en glad mengsel. Zet het vuur laag en roer nog 8-10 min. tot de polenta gaar is. Klop de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Meng de dragon en gorgonzola erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen met de tijm toe en bak al omscheppend 4-5 min. tot ze gaar en bruin zijn. Voeg zout en peper toe. Meng voor de gremolata de peterselie, citroenrasp en pijnboompitjes in een kom. Schep de polenta over diepe borden en verdeel de paddenstoelen en gremolata erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Matt Moran. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
romige polenta met wilde paddestoelen en tijm | delicious

Vijf extra receptideeën