polenta met rozemarijn en salie

Groente en kruiden geven je gerecht net dat beetje extra. Het ziet er vaak ook nog eens mooi uit en je gerecht smaakt nog lekkerder. Zo ook bij deze polenta met daarin een kruidenolie van rozemarijn en salie.

groene kruidige polenta met rozemarijn & salie
bijgerecht | 4 personen v

Je kunt ook snelkookpolenta nemen, maar de smaak daarvan is minder vol. Houd dan de aanwijzingen op het pak van de polenta aan.

350 g grove polenta
1 l volle melk
750 ml water

kruidenolie
1 bosje peterselie
1 takje lavas
3 takjes salie
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
200 ml geurige groene olijfolie

stap 1 (1 dag van tevoren) Pluk voor de kruidenolie de blaadjes van de steeltjes en pureer ze met de knoflook en olijfolie en wat zout tot gladde groene olie.

stap 2 (2 uur van tevoren) Kook de polenta met de melk, 750 ml water en wat zout onder voortdurend roeren in 30-40 min. gaar. Breng op smaak met zout. Roer flink wat van de kruidenolie door de romige polenta en breng evt. verder op smaak met zout.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bespaar 40% korting op een jaarabonnement met onze speciale aanbieding!

polenta