nr.1 foodmagazine

Stap voor stap ravioli maken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zelf ravioli maken lijkt misschien een flinke klus, maar met onze stap voor stap instructies staat dat bord pasta zó op tafel. En als je ze proeft wil je nooit meer anders.

Ga meteen aan de slag met één van deze vega ravioli’s.

Stap 1

Maak pastadeeg van 100 g gewone bloem, 100 g bloem van harde tarwe of semolina, 1 ei, 2 eidooiers, 2 el olijfolie, wat zout en 2 el water. Kneed kort maar goed door
en laat een halfuur rusten. Bestrooi het werkblad licht met bloem of semolina en rol het deeg dun uit.

Ravioli maken - delicious

Stap 2

Verdeel de vulling (bijv. pompoenpuree-salie-ricotta) in kleine porties over de helft van het deeg, houd genoeg afstand.

Ravioli maken (1) - delicious

Stap 3

Bestrijk met een vochtig kwastje het deeg tussen de hoopjes vulling.

Ravioli maken (2) - delicious

Stap 4

Vouw de ene helft van het deeg losjes over de helft met vulling. Druk de lucht er per ravioli vanaf de binnenkant naar de buitenkant uit.

Ravioli maken (3) - delicious

Stap 5

Snijd met een raviolisnijder de ravioli los. Kook kort in licht gezouten water, tot ze aan de oppervlakte drijven. Serveer met gesmolten boter, salie en parmezaan.

Ravioli maken (4) - delicious

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Merijn Tol

Ravioli maken (1) - delicious