op zoek naar een taart workshop? 7x bakken met de delicious.academy!

Na het volgen van een online taart workshop bij de delicious.academy bak jij de perfecte slof, maak je citroentaarten met gigantische wolken meringue, en weet je voortaan het verschil tussen Zeeuwse- en patentbloem.

Ben je een fervent bakker, maar voel je de behoefte om je skills af te stoffen, of wil je juist nieuwe technieken leren? In de delicious.academy hebben we voor iedereen een passende taart workshop. Waar de ene cursus de focus legt op chocolade, leer je in de ander tot in detail hoe je zelf perfect bladerdeeg maakt.

Alle cursussen worden gegeven door een expert in het vak en bestaan uit duidelijke instructievideo’s en uitleg. Naast de video krijg je verschillende recepten en krijg je korting op een volgende live masterclass.

Bekijk hier de verschillende online taart workshops.

sloffen Rutger van den broek

Tartelettes taart workshop

Bakkoning Rutger van den Broek laat je zien hoe je tartelettedeeg maakt en hoe je daar met verschillende vormpjes tartelettes van maakt. Ook leer je hoe je diverse vullingen maakt, van meegebakken amandel frangipane met vers fruit tot een frisse citruscrème en een zachte karamel met chocoladeganache. Daarna zal Rutger laten zien hoe je ze prachtig afmaakt.

Meringue maken

In deze delicious. cursus leer je alles over het maken van ultra-luchtige meringues. Meringues zijn allemansvrienden en breed inzetbaar. Aan de hand van de recepten in deze cursus leer je hoe je écht goede meringues maakt. Van groot tot klein, van Italiaans tot Zwitsers, van klassiek tot vegan: je maakt ze makkelijk met deze tips, tricks en recepten!

Sloffen

Een slof is een echte zoete klassieker! Het deeg is lekker taai en boterig, de (custard)vulling romig en het fruit bovenop biedt precies de juiste frisheid.

In deze cursus leert Rutger van den Broek je hoe je het perfecte sloffendeeg maakt, welke vullingen je allemaal kunt bakken met het deeg en hoe je het gebruikt voor zowel grote sloffen als mini-slofjes en gebakjes. En natuurlijk deelt hij heel veel toppings voor je zelfgebakken slof, van aardbeien- tot karamelslof en van cheesecake- tot appelslof… Kortom, met een slof raak je nooit uitgebakken! 

Cheesecake taart workshop

Een basiscursus voor elke thuisbakker die graag een taart workshop volgt! Rutger van den Broek laat je zien hoe je de lekkerste cheescakes en toppings maakt. Van de klassiekers tot aan mini cheesecakes. Na het volgen van deze cursus wil je niks anders meer dan je eigengemaakte cheesecakes.

Chocolade

In deze delicious.chocoladecursus leer je alles over de basis van chocolade maar ook hoe je chocolade kunt toepassen als je een taart bakt. Hidde de Brabander laat zien hoe je een chocoladevulling maakt, chocolade kunt tempereren en hoe je eenvoudige, maar prachtige chocoladedecoraties maakt.

Vegan taart workshop en meer vegan baktechnieken

In deze taart workshop leer je de basis van bakken op plantaardige basis. Dosia: ‘Vegan bakken is anders omdat je andere ingrediënten gebruikt. Je maakt gebruik van de romigheid van noten en kokos, de luchtigheid van bakpoeders en gist en de stevigheid van lijnzaad, appelmoes en chiazaad.

En sinds de ‘ontdekking’ van aquafaba (het kookwater van kikkererwten) zijn er zoveel meer mogelijkheden om gebak mooi luchtig en toch stevig te maken. Zelfs schuimpjes en pavlova kun je ermee bakken!’ Dat en meer ga je ontdekken in deze cursus.

vegan ananas-meringuetaart uit Dosia bakt vegan
Deze goddelijke ananas-meringuetaart komt uit het vegan bakboek van onze eigen culi redacteur Dosia Brewer. Dosia: “Een variant op citroen-meringue met ananas! Het schuim is royaal dus je kunt er ook een klassieke meringuetaart met mooie pieken van maken.”
Ontdek hier alles over haar geweldige vegan bakboek: Dosia bakt vegan
naar recept
vegan taart Ananas-meringuetaart dosia - delicious

Rutger bakt homemade bladerdeeg

Bladerdeeg bestaat uit heel veel dunne laagjes deeg en boter. Daardoor rijst het deeg tijdens het bakken en wordt het waanzinnig lekker luchtig en knapperig. Het deeg maken is een kwestie van rollen en vouwen, het zogenaamde toeren van het deeg. Onze bakkoning Rutger v/d Broek leert je alle kneepjes stap voor stap en laat je zien hoe je op verschillende manieren bladerdeeg kunt maken.

Lees ook: dit snelle bladerdeeg van topbakker Niemeijer maak je in 5 minuten

Noorse schuimtaart - populairste desserts 2023
RECEPT: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS