nr.1 foodmagazine

Stap voor stap: zo bereid je zelf langoustine

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Langoustine bereiden: voor sterrenchefs een gemakkelijk klusje, voor de thuiskok misschien een iets grotere uitdaging. Met deze stap voor stap langoustine bereiden laten we je heel makkelijk zien hoe jij langoustine klaarmaakt, zodat dit vanaf nu jouw nieuwe klassieker wordt!

Bekijk hier ook stap voor stap hoe je zelf ravioli maakt.

Stap 1 Leg de langoustine op een plank.

Stap 2 Draai hem om en snijd met een scherp mes het pantser aan de onderkant open.

langoustine bereiden - delicious    langoustin bereiden - delicious
Stap 3 Duw het pantser een beetje uit elkaar: nu zie je het langoustinevlees goed. Verwijder het grijze ‘draadje: het darmkanaal met de punt van een mes.
Stap 4
Trek het lijf uit de kop (dit gaat heel makkelijk) en snijd het slijmerige deel weg.
langoustine bereiden (1) - delicious   langoustine bereiden (2) - delicious
Stap 5 Pel nu het pantser helemaal los tot de staart.

Stap 6 Trek het pantser er helemaal af: nu heb je een mooie schoongemaakte langoustine.

langoustine bereiden - delicious   langoustine bereiden (4) - delicious
Stap 8 Snijd de schoongemaakte langoustine in de lengte door.
Stap 9 Leg tussen plastic folie en pak een pannetje. Sla voorzichtig helemaal plat met de bodem van de pan op het folie.
langoustine bereiden - delicious   langoustine bereiden - delicious
Stap 11 Trek het folie er voorzichtig af. Leg een uitsteekring erop en steek uit, vorm het vlees mooi in de ring.
Stap 12
Haal de ring er vanaf. Bewaar koel of keer om op een bord en trek het folie er voorzichtig af.
langoustine bereiden - delicious   langoustine bereiden - delicious
Tekst & Stap voor stap beeld: Merijn Tol. Hoofdbeeld: iStock
langoustine - delicious