wortelmuffins met gemberglazuur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Haverzemelen zijn het buitenste laagje van de haverkorrel, die na het malen overblijven. Ze smaken heerlijk in deze muffins vol specerijen en wortels. Last but not least glazuur je de muffins met overheerlijk gemberglazuur!

Probeer ook eens deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels!

wortelmuffins met gemberglazuur

gebak (12 stuks)

120 g haverzemelen
250 g rijstmeel (volkoren)
480 ml geraspte wortels (2 koppen)
250 g gele basterdsuiker
150 ml zonnebloemolie
4 eieren, losgeroerd
2 tl bakpoeder, gezeefd
2 zuiveringszout
1 tl pimentpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
125 ml melk
ook nodig: muffinblik met 12 holtes, ingevet

gemberglazuur
100 g gekonfijte gember, fijngesneden
1 el gele basterdsuiker
250 g verse roomkaas, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de muffins met een snuf zout tot een glad mengsel.

Verdeel het beslag over de holtes. Bak de muffins ± 25 min. tot een in het midden ingestoken satépen er droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen op een rooster.

Verwarm voor het glazuur de gember met de suiker en 80 ml water in een kleine steelpan op matig vuur en laat 4 min. inkoken. Laat afkoelen.

Klop de roomkaas glad met een mixer. Schep de roomkaas op de afgekoelde muffins en verdeel het gemberglazuur erover.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 25 min.

FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS RECEPTEN SAMANTHA COUTTS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

wortelmuffins met gemberglazuur