3x zoet zonder suiker

Suiker is lekker zoet en lastig om te vermijden. Gelukkig zijn er alternatieven om zoet zonder suiker te eten.

Begin je dag goed met een frisse groente-fruitsmoothie met pittige gember

3x zoet zonder suiker

Zoete groenten
Zoete groenten als rode paprika, pompoen en wortel voegen een lekkere zoete smaak toe aan hartige gerechten. Goed om te weten: als je verse groente roosters concentreert de zoete smaak zich nog meer.

Zoete thee
Zin in een zoet drankje? Maak thee van gember, venkelzaad, anijs en munt. Heerlijk om van te genieten tijdens de lunch of brunch. Tip: gember is een prima alternatief voor suiker of honing als je een saladedressing wat zoeter wilt maken.

Zoete saus
Sauzen, zoals pastasaus en woksaus, krijgen een zoete smaak door Tahin te gebruiken in plaats van suiker. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad die in de Turkse keuken vaak bij zoete bereidingen wordt gebruikt. Let op: Tahin bevat zout, dus gebruik het met mate.

Waarom zoet zonder suiker?
De gemiddelde Nederlander krijgt 30 suikerklontjes per dag binnen. Ruim 15 suikerklontjes meer dan aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Bijna de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en het aantal mensen met diabetes stijgt wekelijks met 1.200.

Het Diabetes Fonds roept fabrikanten op om minder suiker aan producten toe te voegen en het huidige aanbod gezonder te maken. Doe je mee en eet je ook zoet zonder suiker? Lees meer over de campagne en teken de petitie op www.halve-maatregelen.nl

DELICIOUS. SAMEN MET HET DIABETES FONDS BEELD DIABETES FONDS

feiten over suiker