10x risotto voor elk seizoen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met een goed bord risotto maak je bijna iedereen blij. Hoe dat komt? Simpel: zo’n kom met romige rijst, zacht gesmoorde groenten en de nodige parmezaan geeft troost. En ja, misschien zelfs een beetje liefde – elk seizoen weer. Wij hebben de lekkerste recepten voor je uitgekozen en laten je de veelzijdigheid van risotto zien.

Ook heel lekker: 5x koken met bier!

Lente

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto - delicious

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto

Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’

>> naar het recept 

risotto met basilicum en geroosterde groenten - delicious

risotto met basilicum en geroosterde groenten

Vandaag gaan we écht voor een vega maal. Geen vlees, veel groenten. En zeg nou zelf: met een risottorecept als dit, wil je toch niet anders? Maak ook deze risottotaartjes met snijbiet!

>> naar het recept 

Zomer

risotto met tuinbonen - delicious

risotto met tuinbonen, krab en munt

Risotto met tuinbonen en krab is een Italiaans gerecht van chef-kok Matt Moran. Matt is dol op Italië. Uitgangspunt voor al zijn gerechten: écht goede ingrediënten. Weinig in aantal, maar van superieure kwaliteit.

>> naar het recept 

paddenstoelenrisotto-delicious

paddenstoelenrisotto met dry aged runderfilet en venkelzaad

Comfort food ten top: deze risotto met plakjes rundvlees en gebakken paddenstoelen. We verrijken ‘m met mascarpone en venkelzaad. Dit specerij is een fantastische smaakmaker. Als je de zaadjes even roostert, komt de heerlijke anijsachtige smaak en geur vrij. Deze pasta carbonara zit boordevol paddenstoelen en in in no-time klaar!

>> naar het recept 

krokant risottotaartje met snijbiet

Dit krokante risottotaartje met snijbiet van Janneke maak je al drie weken van tevoren en vries je in. Zo hoef je met kerst enkel nog de taartjes te frituren. 

>> naar het recept 

Herfst

risotto-mosselen-delicious

risotto met prei en mosselen

Janneke Philippi kookt het liefst zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Zo ook met mosselen. Als die op dit moment niet in het seizoen zijn, ga je lekker voor Hollandse garnalen!

>> naar het recept 

paddenstoelenrisotto met eend en rucola - delicious

paddenstoelenrisotto met eend en rucola

Wauw: deze risotto heeft alles wat je nodig hebt als het even niet zo lekker weer is buiten. Romige paddenstoelenrisotto, perfect gebakken eend en rucola voor de pit. En dat alles binnen 30 minuten! Voor een lekker frisse noot kan je nog wat sinaasappelschil over de risotto raspen. Ook heel lekker met eend: kroketjes met grapefruit-pepermayonaise.

>> naar het recept 

pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf - delicious

pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf

Nu de koudere dagen aanbreken en de dagen steeds korter worden, snakken wij naar warme, romige gerechten. Zoals deze pompoen-mascarponerisotto met zeewolf bijvoorbeeld. Perfect voor de donkere dagen.

>> naar het recept 

Winter

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!

>> naar het recept 

risotto met boerenkool, taleggio en citroenpangrattato

Dit noemen we nog eens perfecte winterkost: smeuïge risotto met boerenkool en pittige taleggio. Boerenkool niet meer in het seizoen? Vervang ‘m dan voor raapstelen, rucola of veldsla die je er op ’t laatst rauw doorheen roert. De taleggio kan je vervangen voor een zachtere kaas zoals mozzarella of zachte brie.
Meer risottorecepten en inspiratie vind je hier.

>> naar het recept 

pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf - delicious