De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf - delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | winter | italiaans |
Nu de koudere dagen aanbreken en de dagen steeds korter worden, snakken wij naar warme, romige gerechten. Zoals deze pompoen-mascarponerisotto met zeewolf bijvoorbeeld. Perfect voor de donkere dagen.
kooktijd35 minuten
Oven25 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 1 flespompoen à 900 g
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl zeezout grof
  • 4 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 300 g risotto
  • 150 ml wijn droog, wit
  • 1 l visbouillon
  • 4 takjes salie
  • 500 g zeewolffilet* in 4 stukken
  • 125 g mascarpone

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen, lepel de draden en pitten eruit en snijd het pompoenvlees in blokjes van 1-2 cm. Schep ze op een bakplaat met bakpapier om met 2 el olijfolie. Bestrooi de pompoen met de chilivlokken en het zeezout. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en zacht.
  • Snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes, hak de andere 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olijfolie. Bak de sjalotjes met de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de risotto toe en bak tot de korrels glazig zijn.
  • Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg vervolgens de bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst elke portie bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens een volgende portie toe te voegen. Kook de risotto in 20-22 min. beetgaar.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de plakjes knoflook en takjes salie goudbruin en krokant. Neem ze uit de pan. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bestrooi de zeewolffilet met zout en peper. Bak de vis in 2-3 min. per kant lichtbruin en vanbinnen net gaar.
  • Neem de pompoen uit de oven. Pureer de helft van de pompoen met de staafmixer. Schep de pompoenpuree met de mascarpone en ten slotte de blokjes pompoen door de risotto. Proef en voeg naar smaak eventueel wat extra zout en chilivlokken toe.
  • Schep de risotto op 4 borden. Leg er de zeewolf bij en maak af met de krokante knoflook en salie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Kijk voor een verantwoord alternatief op goedevis.nl
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf - delicious