aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’
kooktijd35 minutes minutes
Oven20 minutes minutes
totale tijd55 minutes minutes
ingrediënten
- 400 g kerstomaatjes aan de tak
- 6-7 el olijfolie
- 2 envelopjes saffraan à 0,05 g
- 2 sjalotten fijngesneden
- 300 g risotto
- 150 ml witte wijn droog
- 4 roodbaarshaasjes* met huid à 125 g
- 3-4 el mascarpone
- 25 g parmezaanse kaas geraspt
- 100 g zeekraal
- olijfolie extra vierge
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. sappig.
- Week intussen de saffraan in 1 l warm water.
- Verhit in een pan met dikke bodem of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 3 min. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn bij de rijst. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen. Voeg dan in 3 porties het saffraanwater toe. Laat de rijst elke portie zachtjes kokend en onder af en toe roeren opnemen voor je de volgende portie toevoegt.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bestrooi de roodbaarshaasjes met zout en peper. Bak de vis op de huid in 3-4 min. knapperig. Keer de vis en bak op de andere zijde in nog 2 min. net gaar.
- Neem intussen de risotto van het vuur. Roer de mascarpone en parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto afgedekt 4-5 min. rusten.
- Neem de roodbaarsfilet uit de pan. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe en bak de zeekraal in 2-3 min. knapperig gaar. Schep de zeekraal met de tomaatjes en de roostersappen en het sap uit de braadslee door de risotto.
- Schep de risotto op 4 borden. Leg de vis erop met een scheutje extra vierge olijfolie.
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: zo zorg je ervoor dat vis niet uit elkaar valt in de pan