nr.1 foodmagazine

zabaglione van muskaat-aardbeisiroop met basilicum

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze zabaglione van muskaat-aardbeisiroop is de ideale toet voor een warm gezelschap. Yvette: ‘Zo gemaakt als je de mixer gebruikt natuurlijk, en héél verleidelijk. Van de eiwitten maak je de volgende dag îles flottantes!’

Probeer deze kwarkmousse met tijm-lauriersiroop & rode bessen ook eens! 

zabaglione van muskaat-aardbeisiroop met basilicum

nagerecht (4 personen)

200 g aardbeien, gehalveerd
1 el suiker
paar blaadjes basilicum, gescheurd
kneepje citroensap
± 150-175 ml muskaat-basilicumsiroop met uitgelekt aardbeiensap erdoor
4 eidooiers
wat versgeraspte nootmuskaat

Snijd de aardbeien in kwarten en meng de suiker, basilicum en wat citroensap erdoor. Laat 30 min. staan zodat ze kunnen macereren
(intrekken en iets zachter worden). Zeef de aardbeien en meng het uitgelekte sap door de muskaatsiroop. Schep de aardbeienbasilicumsalade in vier hoge glazen.

Laat de dooiers in een kom glijden die straks op een pan kokend water past. Klop het geduldig tot luchtig wit schuim. Giet onder voortdurend kloppen de siroop erbij.

Zet de kom op een pan zacht kokend water, zorg dat het water de kom niet raakt en blijf kloppen tot het mooi luchtig en dik wordt. Dit duurt zeker 7-10 min. Verdeel dan direct de zabaglione over de aardbeien in de glazen, bestrooi met wat nootmuskaat en dien op.

Bereiden ± 15 min. / intrekken ± 30 min. / siroop maken ± 4 uur en 10 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER

zabaglione