nr.1 foodmagazine

Gnocchi versus Gnudi: weet jij het verschil?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van gnocchi heb je waarschijnlijk al vaker gehoord. Bij delicious. hebben wij zelfs een stap-voor-stap om zelf gnocchi te maken. Gnudi is iets minder bekend, wel wordt er steeds vaker mee gekookt. Beiden uit de Italiaanse keuken en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Maar weet jij het verschil? 

Gnocchi – letterlijk vertaald: klontjes – ken je waarschijnlijk wel. Deze dikke aardappelbloemkussentjes gaar je even in kokend water of bak je krokant in wat olie.

Gnudi (spreek uit njoedie) vind je steeds vaker op de menukaart. Het zijn een soort gnocchi, maar dan gemaakt met ricotta in plaats van aardappel. Vaak worden gnudi gemaakt met snijbiet of spinazie in het deeg. Gnudi betekent in het Italiaans naakt. Verklaring: de combi ricotta en spinazie zit vaak als vulling in ravioli. Gnudi kun je zien als ‘naakte’ ravioli: zonder deegvelletje.

Zelf aan de slag? Probeer deze gnocchi met kikkererwtenOf ga voor een toet met deze clementine-chocoladegnudi! 

Bekijk ook deze video om zelf gnocchi te maken: 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

PRODUCTIE EN TEKST CULINAIRE REDACTIE DELICIOUS FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET 

gnocchi