spaghetti carbonara met chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Spaghetti carbonara komt oorspronkelijk uit Lazio. Daar aten houtskoolbranders het in hun pauze. Tip: voeg bij de klassieke spaghetti carbonara de eieren gelijk toe nadat de pasta is afgegoten, zo kunnen de eieren door de warmte stollen.

Zin in andere pasta? Maak dan deze lintpasta met konijn.

pasta carbonara chorizo

hoofdgerecht | 2 personen

150 g volkorenspaghetti
3 el extra vergine olijfolie
125 g droge chorizo*, fijngesneden
50 g geraspte parmezaanse kaas
10 g platte peterselie, fijngesneden
2 eieren, zacht gepocheerd

Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al beetgaar. Giet af en bewaar 80 ml van het kookvocht. Doe ondertussen de olie en chorizo in een hapjespan en bak de chorizo knapperig in  ± 6 min. Schep regelmatig om. Voeg de pasta en het opgevangen kookvocht bij de chorizo en schep om. Neem de pan van het vuur en schep de pasta om met de helft van de parmezaanse kaas en de peterselie. Verdeel over diepe borden. Schep op elke portie een gepocheerd ei, strooi de rest van de parmezaanse kaas en peterselie erover en serveer.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MINTA NICOLAÏ

spaghetti carbonara