lamsracks met kruidenkorst en aardappels met parmezaan

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met Pasen wil je graag indruk maken op je gasten. Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar. Zo heb je extra veel tijd voor je gasten!

Serveer als voorgerecht deze coquilles met pastinaak!

lamsracks met kruidenkorst en parmezaan-aardappels

hoofdgerecht | 4 personen

3 lamsracks met elk 5 karbonaadjes
100 ml olijfolie
4 grote aardappels, in plakken van 2 cm dik gesneden
120 g pesto
140 g vers broodkruim
2 el dijonmosterd
2 el geraspte parmezaanse kaas
gestoomde groene (en evt. gele) boontjes, voor erbij
ook nodig: bakpapier + aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 2 braadsleden met bakpapier. Bestrooi de lamsracks met zout en peper.

Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees, in delen, in 3-4 min. rondom bruin, keer regelmatig. Laat afkoelen.

Doe de aardappels in een pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook 3-4 min. tot ze zijn voorgekookt, giet af en dep ze droog. Schik de plakjes in een enkele laag in een braadslee, besprenkel ze met 2 el olie en bestrooi ze met zout en peper.

Meng in een kom de pesto, het broodkruim en de overige 2 el olie, breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk het vlees van de lamsracks met de mosterd, verdeel dan het pestomengsel erover en druk het goed aan om de korst te vormen.

Leg de braadslee met lamsracks bovenin de oven en de braadslee met aardappels eronder. Braad het vlees ± 25 min. in de voorverwarmde oven of tot de korst goudbruin is en het vlees medium-rare is, of naar wens gegaard. Neem het vlees uit de oven, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.

Bestrooi de aardappels met de parmezaan en zet terug in de oven op de bovenste richel. Bak nog 10 min. of tot de aardappels gaar, krokant en goudbruin zijn.

Snijd de karbonaadjes los van de lamsracks en serveer ze met de aardappels en boontjes.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES & DAVID MORGAN
BEWERKING DOSIA BREWER

 

lamsracks