nr.1 foodmagazine

hele bloemkool uit de oven met calvados en tijm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Serveer in plaats van een groot stuk vlees een vegetarisch hoofdgerecht. Deze hele bloemkool uit de oven is gemarineerd in calvados, honing en tijm.  

Meer weten over pekelen? delicious. friend Eke legt uit hoe het werkt…

hele bloemkool uit de oven met calvados en tijm

hoofd- of bijgerecht (4 personen)

75 g gezouten boter
3 el honing
4 el calvados
3 el appelsap
½ bosje tijm, blaadjes gerist
2 tl cayennepeper
100 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote bloemkool

Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk recht af. Verwarm in een pan waar de bloemkool net inpast 250 ml water met 2 el grof zeezout tot het zout is opgelost. Vul het zoute water aan tot 2 liter. Leg de bloemkool erin en laat 10-15 min. pekelen. Spoel daarna de bloemkool af onder de kraan en laat uitlekken.

Doe de boter, honing, calvados, appelsap, tijm, cayennepeper, olijfolie en knoflook in een steelpan en verwarm op laag vuur.

Zet de bloemkool in het midden van een vel bakpapier dat groot genoeg is om dicht te vouwen om de bloemkool heen.

Verwarm de oven voor op 150°C. Schenk de marinade over de bloemkool heen en zorg dat alles goed bedekt wordt met de marinade. Bestrooi met zout en peper. Vouw het papier om de bloemkool naar boven en bindt dicht met keukentouw. Laat de bloemkool minimaal 30 min. marineren. Zet de bloemkool in de oven laat in 1½ uur helemaal gaar worden. Haal uit de oven, maak open en vouw het papier naar beneden. Zet de oven nu op de grilstand en gril de bloemkool onderin de oven nog 10 min. tot goudbruin.

Bereiden ± 10 min. / pekelen ± 15 min. / marineren ± 30 min. / oven ± 1 uur en 40 min.

PRODUCTIE DOSIA BREWER MERIJN TOL TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING MERIJN TOL

het groenteboekDe mooiste groentegerechten zijn gebundeld in delicious. hét groenteboek. Koop snel in onze webshop.

hele bloemkool