köfte met pittige maïs-avocadosalsa
hoofdgerecht | 4 personen
2 maïskolven* (zonder blad)
1 rode ui, fijngesneden
600 g worstvlees van saucijzen
2 el Heinz Barbecue sauce Classic of Sweet
1 of 2 jalapeño-peper(s)
1 bosje (15 g) koriander, steeltjes fijngesneden en blad grofgehakt
1 avocado, in blokjes
sap van 1 limoen
zout & (versgemalen) peper, naar smaak
ook nodig: 16 dikke satéprikkers, bbq met rooster & houtskool
Steek de bbq 30 min. van tevoren aan. Week 16 dikke satéprikkers 1 uur in water. Kook de maïskolven in ruim kokend water 10 min. voor. Kneed het worstvlees van saucijzen met de Heinz Barbecue sauce Classic of Sweet en 1 el van de fijngesneden rode ui goed door en vorm er 8 platte köftes van. Steek door elke köfte kruislings 2 satéprikkers.
Kwast de maïskolven en köftes in met wat olie. Rooster de maïskolven 15-20 min. en de jalapeño-peper(s) 10 min. boven de withete houtskool op het bbq-rooster (of in de grillpan) rondom bruin tot ze grillstreepjes krijgen. Schuif de maïs na 10-12 min. iets opzij. Neem ze dan van het rooster en laat iets afkoelen.
Leg de köftes op het midden van het rooster en rooster ze in 8-12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd van 1 maïskolf de korrels, snijd de andere in 4 stukken.
Verwijder de zaadlijst(en) uit de jalapeño-peper(s) en snijd het vruchtvlees fijn. Meng voor de salsa de maïskorrels, jalapeño (naar smaak), koriander, rest van de ui, de avocado-blokjes en het limoensap en breng op smaak met zout.
Serveer met de köftes en stukken maïskolf en evt. nog een lepel Heinz bbq-saus. Garneer met nog wat koriander. Lekker met gebakken rijst en zwarte bonen.
* I.p.v. verse maïs kun je ook maïs uit blik (± 100 g) gebruiken.
Bereiden ± 30 min. / weken satéstokjes ± 30 min. / roosteren ± 25 min.
PRODUCTIE: STUDIO PHILIPPI | RECEPT: TRUDELIES SCHOUTEN | I.S.M.: HEINZ
Dit is een advertorial i.s.m. Heinz