nr.1 foodmagazine

salade van spinazie, avocado, grapefruit en pompoenpitten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Behoefte aan een boost halverwege de week? Deze salade geeft je nieuwe kracht door de spinazie (ijzer) en pompoenpitten (zink). Daarnaast levert de salade brandstof in de vorm van grapefruit en peterselie (vitamine C) en is opwekkend dankzij de gember. Kortom: ideaal voor de woensdagmiddaglunch!

Nog meer power nodig? Probeer dit recept eens.

salade van spinazie, avocado, grapefruit en pompoenpitten

lunch- of voorgerecht | 4 personen | v

50 g jonge spinazie
1 rode ui, in flinterdunne halve ringen
200 ml sinaasappelsap
1 rijpe, maar stevige avocado
citroensap
1 grapefruit
1 el gembersiroop
½ el geraspte verse gember
100 ml frisgroene olijfolie
4 el pompoenpitten
½ komkommer,  zaadlijsten verwijderd, in blokjes
1 bosje bladpeterselie, fijngesneden

Marineer de spinazie en rode ui 10 min. in het sinaasappelsap. Snijd de avocado in partjes en meng ze met een paar druppels citroensap. Snijd de grapefruitpartjes uit de vliesjes. Schep de spinazie en ui uit de marinade.

Kook het sinaasappelsap in tot de helft, voeg de gembersiroop, verse gember en groene olijfolie toe en meng met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Rooster de pompoenpitten 1 min. in een droge koekenpan. Meng de spinazie, rode ui,
avocado, grapefruit, komkommer en peter-selie met ¹⁄³ van de dressing en een beetje zout. Meng ²⁄³ van de pompoenpitten erdoor. Verdeel de salade over 4 borden, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de pompoenpitten.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN MERIJN TOL BEREIDING BART STUART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

salade spinazie-delicious