nr.1 foodmagazine

aardbei-yoghurtshake met groene thee

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zoet is voor velen een valkuil. Maar met deze gezonde variant van Yvette van Boven is dat helemaal geen probleem. Deze yoghurtshake is heerlijk in combinatie met sappige aardbeien en verrassend met de kardemom en groene thee. Bovendien is ‘ie zo gemaakt!

aardbeien-yoghurtshake met groene thee

drankje | 4 personen

1 theezakje groene thee
500 g aardbeien
250 ml dikke yoghurt
evt. 2 et vloeibare honing
½ el kardemom, peulen geplet, zaadjes in de vijzel fijngestampt

Stap 1
Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat goed afkoelen.

Stap 2
Pureer de aardbeien met de thee in een blender helemaal glad. Roer de yoghurt er met een lepel doorheen. Als je het in de blender meedraait, wordt de shake namelijk heel dun.

Stap 3
Giet de shake in hoge glazen, lepel er evt. nog wat honing over en bestrooi met wat kardemom.

Bereiden ± 10 min. / afkoelen ± 1 uur.

RECEPT YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Dit recept verscheen eerder in delicious.PUUR 2012

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

aardbei-yoghurtshake-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!