nr.1 foodmagazine

romige tomatensoep

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Goed eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Makkelijk te maken, snel klaar en weinig ingrediënten. Voila, een romige tomatensoep. Wat wil je nog meer? Rooster voor een intense zoete tomatensmaak de tomaten in de oven tot ze zacht zijn en voeg ze dan bij de bouillon.  Voor een stevige  maaltijdsoep  scheur je  grof boerenbrood of een ciabatta in grove stukken  en roer deze op het laatst door de soep.  Besprenkel met flink wat extra vergine olijfolie.

 

hoofdgerecht (4 personen)

1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 kg (pomodoro) tomaten, ontveld, in vieren
1¼ l groentebouillon (tablet)
1½ tl maïzena
1 bekertje zure room à 125 ml
2 el fijngesneden basilicum + wat extra blad

Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook ± 3 min. Voeg de tomaten toe en bak deze ± 2 min. mee.  Schenk de bouillon erbij en laat de soep ± 15 min. zachtjes koken.

Roer de maïzena door de zure room en voeg deze toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en roer het fijngesneden basilicum erdoor. Garneer met blaadjes basilicum. Lekker met ciabatta en olijventapenade.
Bereiden ± 25 min.
Kcal p.p. ± 125

2 x anders
Voeg voor een snelle Spaanse tomatensoep een moot kabeljauw of stukjes koolvis toe, samen met een glas witte wijn. Laat de zureroom weg en vervang het basilicum doorpeterselie. Laat dit ± 10 min. zachtjes koken.
Voeg  voor een kruidige Marokkaanse soep 1 blikje uitgelekte kikkererwten en 2 tl komijnpoeder toe. Laat de zure room en het basilicum weg.