nr.1 foodmagazine

andijviesalade met nectarine, pompoenpitten en oude geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

andijviesaladeDe zomer vraagt om lekker lichte en vooral makkelijk te maken menu’s. Zo blijft er méér tijd over om extra te genieten van de lange zomermiddagen en -avonden. Ga vandaag voor een spannende combinatie van andijvie, nectarine en geitenkaas.

andijviesalade met nectarine, pompoenpitten en oude geitenkaas

voorgerecht (4 personen) V 

1 kleine krop andijvie
1 teentje knoflook
2 sjalotten
100 ml extra vierge olijfolie
4 el witte wijn azijn (of appel-azijn)
2 rijpe nectarines, goed gewassen
75 g pompoenpitten
1 el olie
grof zeezout
150 g oude geitenkaas, in blokjes

Snijd de krop andijvie in reepjes van 2 cm en laat ze een kwartiertje staan in ijskoud water. Droog de andijvie goed met een slacentrifuge*.

Fruit ondertussen knoflook met sjalotten in de olie in 10 min. tot ze super zacht zijn. Voeg azijn toe en doe de dressing over in een kom. Snijd de nectarines (met de schil) rond de pit in partjes. Rooster de pompoenpitjes in een eetlepel olie en wat grof zeezout in een koekenpan. Hussel de andijvie in een slakom om met de dressing en bestrooi met peper en zout. Verdeel de aangemaakte sla over diepe borden en leg er de partjes nectarine op. Bestrooi met geroosterde pompoenpitten en blokjes kaas. Lekker met stevig brood en licht gezouten boter.

* Heb je geen slacentrifuge, slinger de sla dan droog in een schone theedoek, dat gaat ook heel goed.
Bereiden ± 20 min.

 

 

 

 

andijviesalade-delicious