doperwtensoep met yoghurt en kruidentoast

doperwtensoep met yoghurt en kruidentoast

Vandaag gaan we voor deze doperwtensoep met yoghurt en kruidentoast. Lekker snel klaar – zoals je van Janneke gewend bent -, dus binnen 25 minuten heb je een kom barstensvol fijne vitaminen voor je neus! 

Yes, eindelijk lente in het land! Janneke kookt de lekkerste hoofdgerechten met verse voorjaarsgroenten als doperwten en peultjes. En goddelijke asperges, natuurlijk: geroosterde groene asperges met kabeljauwvlokken.

Doperwtensoep met yoghurt en kruidentoast

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, lente, voorjaar, weekend, zomer | nederlands | vegetarisch
Garneer de soep ook met wat verse kruiden, (roze) peper of sausjes met pit.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 8 el groenen olijfolie
  • 675 g doperwten, diepvries
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el fijngesneden verse kruiden, bijv. peterselie, rozemarijn en/of tijm
  • 8 dikke sneden zuurdesembrood
  • 1 kleine courgette, in halve plakjes
  • 3 el crème fraîche
  • 3 el volvette Griekse yoghurt, losgeroerd
  • wat chilipeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de sjalot en 2 tenen knoflook fijn.
  • Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot en fijngesneden knoflook 1 min.
  • Schep de bevroren erwten erdoor en bak 3 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in 10 min. zachtjes gaar.
  • Meng de kruiden met 5 el olijfolie. Rasp de laatste teen knoflook boven de kruidenolie. Leg de sneden brood op een bakplaat en verdeel de kruidenolie erover. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant.
  • Verhit de laatste eetlepel olijfolie en bak hierin de courgette goudbruin. Roer de crème fraîche met de yoghurt los.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en schep in 4 kommen. Verdeel de courgette en de yoghurtroom over de soep en serveer met de kruidentoast. Bestrooi met wat chilipeper.

Voedingswaarde

calorieën: 682kcal
eiwit: 23g
vet: 30g
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Haal delicious. in huis

Inspiratie genoeg in het aprilnummer van delicious. Van de lekkerste gevulde pasta’s tot toetjes met romige custard en van de lekkerste ei-gerechten tot noedels in soep, salade of omelet. Het laatste nummer vind je hier!