geroosterde groene asperges met kabeljauwvlokken

Knapperige groene asperges, krokant broodkruim en zachte kabeljauwvlokken… Als het ons ligt mogen (groene) asperges het hele jaar door in het seizoen zijn. Tip van Janneke: ‘Lekker met in de schil gebakken of gepofte krieltjes. Kies liefst voor biologische aardappelen, dan weet je zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen op de schil zitten.’

Door de salade smaken groene asperges ook geweldig goed!

geroosterde groene asperges met kabeljauwvlokken

hoofdgerecht (4 personen)

1 kg groene asperges
3 el olijfolie
1 tl grof zeezout
400 g kabeljauwhaas
750 ml visbouillon
250 ml droge witte wijn
1 teen knoflook, geperst
2 sneden wit casinobrood, fijngemalen
1 el peterselie, fijngesneden
1 citroen, in partjes voor erbij

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Verdeel de asperges over de braadslede of bakplaat. Besprenkel de asperges met 1 el van de olijfolie en bestrooi ze met het zeezout. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 13-15 min. (afhankelijk van dikte) knapperig gaar.

Breng de kabeljauwhaas in de bouillon met de wijn tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de vis afgedekt 5 min. garen.

Verwarm in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de knoflook 1 min. zachtjes. Schep het broodkruim erdoor en bak in 3-4 min. al omscheppend goudbruin en krokant. Schep de peterselie en zout naar smaak door het krokante kruim.

Neem de kabeljauwhaas met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en verdeel in mooie vlokken.

Leg de asperges op 4 borden. Verdeel de kabeljauwvlokken over de asperges en bestrooi met het broodkruim. Serveer met de partjes citroen. Lekker met een puree van 1 deel aardappel en 1 deel wortel.

* Kies kabeljauwhaas met een verantwoord keurmerk of kijk op goedevis.nl voor een alternatieve verantwoorde vis.

 

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

geroosterde asperges