Iedereen die wel eens een diner organiseert kent het: je staat de hele dag in de keuken en dan nog kan je ’s avonds amper zelf aan tafel zitten. En dus zoek je een voorgerecht wat vooraf klaar te maken is.
Gelukkig zijn er genoeg gerechten die je prima kunt voorbereiden. Zo kun je kiezen voor een koud voorgerecht, maar er zijn ook een heleboel andere gerechten die je (grotendeels) kunt voorbereiden. Dan hoef je ze later alleen nog maar iets op te warmen of een beetje af te maken.
De beste tips: hoe je een etentje organiseert zonder gek te worden
15x voorgerechten om vooraf klaar te maken
aubergine tarte tatin met soja-misokaramel
'Aubergines nemen in de oven langzaam de smaak over van de karamel, miso, sake en soja. Zo veranderen ze in een oriëntaalse licht zoete en pittige smaaksensatie. De knapperige bodem met sesam is vanaf de eerste hap een verrassende aanvulling op de zachte aubergine. Ik presenteer dit graag als een east meets west-gerecht, van Japanse nasu dengaku met Franse tarte tatin. Kikkoman is heel veelzijdig en geschikt voor oosterse én niet-oosterse gerechten.'
naar recept
bietendip met vijgen, gember en shiso
Dit is een perfect hapje of lunchgerecht om te delen. Maak de bietencrème 1 of 2 dagen van tevoren en bewaar in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op temperatuur komen en garneer vlak voor serveren.
naar recept
soep van geroosterde paprika en tomaat met madera-room
Wat is er leuker dan kerstkoken mét en voor je familie? Voor de kinderen versier je deze geroosterde paprika soep met room en dungesneden tomaat. In de volwassen versie doe je een scheut madera en reepjes geroosterde paprika.Je kunt de soep en madera-room 2 dagen eerder maken. Bewaar afgesloten. Neem de soep ruim 1 uur voor serveren uit de koelkast en verwarm 10 min. op laag vuur. Haal de maderaroom 15 min. voor serveren uit de koelkast.
naar recept
ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs
In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
naar recept
wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan
Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht. Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.
naar recept
Gepofte biet met kruidige geitenhangop & groene kruiden van Cantine de Caron
De gepofte biet met kruidige geitenhangop & groene kruiden is vanaf dag een een hit bij Cantine de Caron, het restaurant van familie Caron. In delicious. magazine nummer 11 lees je een heerlijk interview met de mannen én delen ze een aantal van hun recepten, waaronder die voor de gepofte biet. Het is even een werkje, maar al met al kost het vooral tijd en kan zo'n beetje elke thuiskok dit gerecht maken. Laat je dus niet misleiden door de bereidingstijd en ga ervoor.
naar recept
koude venkel-amandelsoep met knoflook-crumble
In de zomer kookt Janneke graag lekker makkelijk met een twist. Deze koude soep is heerlijk romig en fris met precies genoeg venkel. Daardoor is de smaak subtiel en zoet is en niet te overheersend. Een cadeau op een broeierige avond!Nog op zoek naar een lekker toetje? Bak deze citroen-maanzaadcake!
naar recept
gemarineerde zalm met salade van venkel, appel & radijs
Het wachten wordt beloond, want deze vis doet twee overnachtingen in de koelkast, maar dan heb je wel een smaakbom van jewelste. Serveer de zalm als voorgerecht of als onderdeel van een uitgebreide brunch. Maak ook eens: tempura van oesters met spicy dipsaus
naar recept
meloencarpaccio met gorgonzola en rucola
Een bijzondere combinatie die geweldig uitpakt.De aromatische meloen is heerlijk met rucola en mild pittige blauwe kaas. En supersnel klaar. Een elegant en té lekker voorgerecht!12x paksoi recept voor wie ook van knapperig houdt
naar recept
pastinaaksoep met peterselie-olie
Een heerlijk zacht soepje met stukken gekruide pastinaak en verse peterselie-olie.
naar recept
geroosterde-tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta
Een juweel van een soep! Merijn schreef voor ons kerstnummer 5 fantastische soepen die stuk voor stuk indruk maken qua smaak én presentatie. Onze stiekeme favoriet is deze tomatensoep, die van zichzelf al lekker is, maar door de geroosterde tros druiven er überfeestelijk uitziet.
naar recept
rode kool salade, peertjes en blauwe kaas
Op zoek naar een rode kool recept? Zoek niet verder en maak deze kleurrijke salade. In een half uurtje zet je ‘m in elkaar.
naar recept
witlofsalade met peer & crème-fraîche-dressing
Het geheim van deze knapperige witlofsalade? De persillade. Persil is het Franse woord voor peterselie. Persillade is fijngehakte peterselie met een pittig accent van wat knoflook, de lekkerste olijfolie en soms een drupje citroen.
naar recept
portobello’s met harissaboter & sumak-uiensalade
Met Midden-Oosterse ingrediënten als baharat, za'atar en toum voeg je in no time veel smaak toe. Harissaboter maak je heel easy. Lekker bij geroosterde groentenen ook op brood en toast.
naar recept
gepofte bieten met dukkah, sinaasappel & fetadip
Tip! Varieer naar gelang het seizoen met bloedsinaasappel, grapefruit of mandarijn.
naar recept
Meer soep? Dit zijn 27 soepen om je kerstdiner extra goed te beginnen.
Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine.