vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer |
midden-oosters |
vegetarisch
bijgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer |
midden-oosters |
vegetarisch
Met Midden-Oosterse ingrediënten als baharat, za'atar en toum voeg je in no time veel smaak toe. Harissaboter maak je heel easy. Lekker bij geroosterde groentenen ook op brood en toast.
kooktijd20 minutes minutes
oven20 minutes minutes
ingrediënten
- 8 portobello’s
- 3 el olijfolie
- 100 g zachte boter
- 1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- schil van 1 ingelegde citroen, fijngesneden
- 1-3 el harissa, naar smaak
- toum (knoflooksaus/aioli) en Libanees flatbread, voor erbij
uiensalade met sumak
- 6 sjalotten in dunne ringen
- 80 ml rode- of wittewijnazijn, 5 el
- 1 tl sumak
- ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
instructies
-
Schep voor de uiensalade de sjalottenringen in een kom om met 1 tl zeezoutvlokken, de azijn en sumak. Zet opzij en laat intrekken.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paddenstoelen met de steeltjes omhoog op de bakplaat, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Bak ze bijna gaar in ± 12 min.
-
Meng intussen in een kom de zachte boter, peterselie, ingelegde citroenschil en harissa. Neem de paddenstoelen uit de oven en verdeel de harissaboter erover. Bak ze nog ± 5 min. tot ze gaar zijn.
-
Schep de paddenstoelen op borden. Schep de peterselie door de uiensalade en serveer samen met de knoflooksaus en het flatbread bij de paddenstoelen.
Voedingswaarde:
calorieën: 480kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!