Valentijnsdag was toch morgen? Of wacht nee, oeps, helemaal vergeten; het is vandaag! Ben jij dit? Dan kun je nu weer opgelucht ademhalen want we hebben de snelste verwentoetjes met chocolade voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk recepten die je vandaag nog kunt maken.
Is jouw geliefde gek op chocolade + koffie = mokka (een gouden duo!), maar heb je geen zin om zelf te bakken, pak dan het februarinummer van delicious. in en geef het blad cadeau. De mokka special is er een om uit te scheuren en nog lang te bewaren, want wat denk je van mokka-cheesecake, baklava (!), of tarte tatin. Allemaal krijgen ze een verrassende draai dankzij de zoete chocolade en de kick van koffie. Bestel ‘m hier, of koop het magazine in de winkel.
30 minuten of minder
havermout-pretzelkoekjes met zilte chocolade
Ons advies? Probeer chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Dat lukt toch niet. Dus geef gewoon eens toe aan deze koekjes bomvol pure chocolade. Neem de allerlekkerste chocolade die je kunt krijgen – een hoog cacaogehalte garandeert een diepe chocoladesmaak. Geef de brosse koekjes ten slotte een extra zilte hint met zout én verkruimelde pretzels. Dit vind je vast ook lekker: klassieke chocolate chip cookies.
Never change a winning team… dus ook wij laten de chocolade en frambozen hun werk doen. De peren en pistache maken het geheel compleet. Aan de slag!Of maak deze zachte chocoladecakejes.
Als je een waardige afsluiter van een diner zoekt, ga je voor deze vanillepuddinkjes met warme vijgen en chocolade. Succes gegarandeerd. Ook lekker: griesmeelpudding met bramensaus.
Dit is een snelle versie van klassieke, ijskoude chocoladetruffels. Wedden dat je meteen een tweede wil. En een derde…Nog zo'n lekker koud chocoladedessert: pure-chocolade-ijs.
Chocolade en kersen vormen een perfect paar. Serveer deze Schwarzwalder chocotaartjes wanneer ze nog warm zijn met de opgevangen kersensiroop en een bolletje vanille ijs.
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke Fairtrade chocolade, zoals deze chocolate chip sandwiches!
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
Dit homemade chocoladetaartje is superfeestelijk en megalekker als toetje of bij de koffie. Dat gaat extra snel als je kokend water uit de Quooker-kraan tapt voor het smelten van de chocolade.Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
Pas op! Deze chocoladesoufflé is gevaarlijk lekker. Luchtig gerezen, precies gaar aan de bovenkant en fluweelzacht van binnen. Een onweerstaanbare Franse klassieker.Tip: met dit artikel wordt je soufflé een gegarandeerd succes.
Heerlijke walnotenbrownies met een flinke lik ricottaglazuur. Kom maar door! Deze chewy brownies hebben een heerlijke specerijen-sinaasappelsmaak. Het geheim van dit recept? De keukenmachine, want die doet bijna al het werk. Minimale inspanning en groots effect dus!Werd je vooral verleid door de ricotta? Say no more. Hier geven we je onze 28 lekkerste recepten!
Stop met zoeken! Dit is het echt de lekkerste vegan chocoladecake die je gaat vinden. En nee, we overdrijven niet. Smeuïg, onmiskenbaar chocolade-achtig en toch zo licht als een wolk. Dat er geen enkel ei aan te pas komt hoeft niemand te weten, want het ontbreekt deze cake aan niets. Bak ‘m vandaag nog zodat je je vrienden ermee kunt verleiden of er lekker zelf de rest van de week van kunt snoepen. Ook lekker zoet: Rijstepap met kokos en kardemom
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
Deze chocolade-hazelnoottaart is alles wat je nodig hebt. Wij als echte bakfanaten houden wel van een chocoladetaartje op z’n tijd. Combineer dat met hazelnoten en we zijn om. Onderstaand recept voor chocolade-hazelnoottaart komt uit delicious. hét kookboek.
Verrassend lekker! Door de toevoeging van frisse frambozen proef je de chocolade in deze tulband nog beter.Volg deze tips, dan zal je tulband mooi en héél uit de vorm komen.
Deze warme chocoladetaartjes vallen in de categorie kleine moeite, fijne taart. Klaar in iets meer dan een halfuurtje. Daarna komt het lastigste: eraf blijven, want ze moeten nog een uurtje afkoelen. Zodra je ze opensnijdt, vloeit de limoen-chocovulling eruit. Ook perfect als feestelijk toetje! Geef er dan een glas rode dessertwijn Banyuls bij.
Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter.Ook zo lekker: chocolade-hazelnoottaart.
Deze kwarktaart met ricotta is niet wat de meeste mensen van een kwarktaart verwachten – er is geen krokante bodem en hij wordt warm uit de oven geserveerd – maar in Italië, waar ze echt heel goed weten hoe ze ricotta moeten behandelen, zijn bijna alle kwarktaarten zoals deze: warme, smeuïge taart. Wij maken hiervan liefst eenpersoonstaartjes, in taartringen van 8 cm Ø. Je kunt ook een gewone muffinbakplaat gebruiken, of een grote taart maken in een springvorm van 23 cmØ. In het vind je instructies voor alle opties.’
Dank voor dit recept aan Laura Jane Stewart, patissier in de winkel op Ledbury.
Met zelfgemaakte truffels ga je heel veel mensen blij maken. Heerlijk voor bij de koffie, als onderdeel van een grand dessert of om als cadeautje te geven.Chocolade fan? Maak dan deze chocoladetruffels van Rutger Bakt!
Deze pistachebrownies zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt zwartebessenijs, maar voor een snelle versie kan lekker kant-en-klaar roomijs natuurlijk ook.
Kruimelige chocoladekorst, plakjes zoete banaan en een weelderige toffeesaus gemaakt met gecondenseerde melk. Dit chocoladebanoffeetaartje is één van onze favorieten uit ons bakboek!
Anna Jones is dol op taart; ‘Ik ben een ongekende zoetekauw,
dus ik neem gebak heel serieus. Deze
stevige, kleverige chocoladecake met kokosolie is even populair bij mijn zoontje als bij mijn veganistische broer. Ik heb het recept gekregen van een Amerikaanse vriendin, vandaar dat er olie in gaat en geen boter. En eenvoudig te maken, je hoeft niets romig te kloppen of te
zeven. Gebruik een bakvorm die goed sluit, want het beslag is vrij dun en loopt makkelijk door kieren.’Dit en nog meer gerechten uit haar nieuwe kookboek lees je in de nieuwe delicious. Shop hem nu!
Als er om 4 uur wat zoets uit de testkeuken komt, zijn we blij. Helemaal happy werden we van deze chai-brownies met kruidige sinaasappels en een flinke dot dikke Griekse yoghurt erop.
Avocado smaakt ook geweldig met zoet als chocolade; proef het in zo’n royaal toetje met karamelsaus. Bijvoorbeeld met deze avocado-chocolademousse met karamelsaus! Mm…